Το πρώτο Rafale της ΠΑ έτοιμο προς παράδοση στις εγκαταστάσεις της Dassault

Έτοιμο προς παράδοση το πρώτο διθέσιο Rafale της ΠΑ στις εγκαταστάσεις της Dassault. Το αεροσκάφος βαμμένο με τα χρώματα της ΠΑ (ο αριθμός σειράς δεν φαίνεται στις φωτογραφίες) έχοντας ολοκληρώσει τη γενική επιθεώρηση και τις δοκιμές αναμένει την πτήση του στην Ελλάδα όπως είναι προγραμματισμένο στις 21 Ιουλίου.

Συνολικά θα παραληφθούν έξι καινούργια (δύο διθέσια και τέσσερα μονοθέσια) και δώδεκα μεταχειρισμένα (δύο διθέσια και δέκα μονοθέσια) και το συγκεκριμένο είναι το ένα από τα δύο μεταχειρισμένα διθέσια.

Το συνολικό κόστος των αεροσκαφών ανέρχεται σε 1,92 δισ. ευρώ (χωρίς κρατήσεις) για τα 18 αεροσκάφη και 400 εκατ. ευρώ (χωρίς κρατήσεις) για τα όπλα τους, τα οποία περιλαμβάνουν κατευθυνόμενα βλήματα METEOR, καθώς και τις απαραίτητες αναβαθμίσεις υπαρχόντων βλημάτων προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα νέα αεροσκάφη (MICA, SCALP, EXOCET).

Η παραγγελία αφορά 18 Rafale (έξι νέας κατασκευής και 12 μεταχειρισμένα) αλλά μια δεύτερη παραγγελία για ένα ικανό αεροσκαφών που θα συμπλήρωνε τη μικρή αυτή δύναμη των Rafale δεν έχει έρθει τελικά, παρά τις «διαρροές» οι οποίες δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα.

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV