Σε αμερικανική Μοίρα στην Αλάσκα δύο από τα οκτώ τουρκικά F-35A

Η Lockheed Martin μετά από ένα χρόνο ανέλαβε να παραδώσει στην αμερικανική Αεροπορία τα οκτώ F-35A που προορίζονταν  για την Τουρκία, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου συμβολαίου 861,7 εκατ.$ , που είχε ανακοινωθεί  στις 20 Ιουλίου 2020 από το Πεντάγωνο. Τα χρήματα για την απόκτηση των οκτώ αυτών τουρκικών μαχητικών προέρχονταν από τον προϋπολογισμό του 2020 και συμπεριλαμβάνουν το κόστος τροποποίησής τους, ώστε να εναρμονιστούν με τα πρότυπα της αμερικανικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δυο από τα τουρκικά F-35A, εντάχθηκαν στη δύναμη της 355 Μοίρας Μαχητικών ‘Fighting Falcons’, που εδρεύει στην αεροπορική βάση Eielson στην Αλάσκα.

Η 355η Μοίρα είχε επανενεργοποιηθεί στην Eielson στις 18 Δεκεμβρίου 2020, ως η δεύτερη μοίρα F-35A με την 354η Πτέρυγα Μαχητικών.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV