Σύναξη F-35 από ΗΠΑ, Ισραήλ, Ιταλία και Βρετανία στην βάση της Αμέντολα

Έξι ισραηλινά μαχητικά F-35I Adir μαζί με αμερικανικά και ιταλικά F-35 αλλά και βρετανικά F-35B βρέθηκαν στην ιταλική βάση της Αμέντολα.

«Τα Adir μας προσγειώθηκαν στην Ιταλία στη πρώτη μεγάλης κλίμακας ανάπτυξη μαχητικών του τύπου εκτός ισραηλινών συνόρων για κοινή άσκηση με την αμερικανική, την ιταλική και την βρετανική Αεροπορία», ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωσή της η IDF.

«Κατά τη διάρκεια της άσκησης θα δοκιμαστούν διάφορα επιχειρησιακά σενάρια για να διαπιστωθούν οι δυνατότητες του μαχητικού και να ενδυναμωθεί η διεθνής συνεργασία επί του προκειμένου», καταλήγει η ανακοίνωση. Τα ισραηλινά και τα λοιπά μαχητικά συμμετέχουν στην πολυεθνική άσκηση Falcon Strike 2021 η οποία ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 15 Ιουνίου.

Τα F-35 αποτελούν την φίλια δύναμη που θα αντιμετωπίσει την «ερυθρά δύναμη» την οποία θα συγκροτούν τα άλλα μαχητικά της ιταλικής Αεροπορίας.

Στην άσκηση από ισραηλινής πλευράς συμμετέχει κι ένα αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης Gulfstream G550  Eitam  και δύο ιπτάμενα τάνκερ Boeing KC-135. Από ιταλικής πλευράς συμμετέχει επίσης ένα ιπτάμενο τάνκερ Boeing KC-767 και ένα G550 έγκαιρης προειδοποίησης, ενώ οι Βρετανοί έχουν στείλει ένα ιπτάμενο τάνκερ Airbus A330 Voyager.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV