Νορβηγός αναλυτής για F-35: «Σκεφτείτε πριν το πάρετε - Γερνά γρήγορα»

Το μαχητικό F-35A πάσχει από μια σπάνια ασθένεια: «Γερνά» πολύ γρήγορα. Αυτό αναφέρει ο Νορβηγός αμυντικός αναλυτής Asle Toje τονίζοντας την κρίση εμπιστοσύνης αλλά και κόστους κατά την εκτίμησή του για τα μαχητικά αεροσκάφη F-35, αναφέρουν τα  τουρκικά ΜΜΕ.

Ο Asle Toje λέει ότι με το κόστος ενός F-35A μπορεί κάποιος να προμηθευτεί 22 τουρκικά UAV TB.2 Bayraktar:

«Η αεράμυνα της Αρμενίας διαλύθηκε από τα τουρκικά UAV. Το πρόγραμμα F-35 είναι ένα αργό, μακροπρόθεσμο πρόγραμμα. Μπορεί να έχει  πριν το πάρετε» είπε εννοώντας ότι η περίοδος εξέλιξης του αεροσκάφους είναι μεγάλη, ενώ η τεχνολογία αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς σε σημείο που το αεροσκάφος μπορεί να απαξιωθεί πολύ πιο γρήγορα. 

Η Νορβηγία αν και χρησιμοποιεί το αεροσκάφος έχει ασκήσει κριτική για το πρόγραμμα F-35 κυρίως λόγω του συστήματος τεχνικής υποστήριξης ALIS.

O Toje υπενθύμισε ότι και ο ίδιος ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας του Κογκρέσου είχε χαρακτηρίσει το F-35 «πηγάδι χωρίς πάτο», ενώ  τόνισε επίσης ότι  και η Βρετανία έριξε την παραγγελία F-35 από 138 αεροσκάφη σε 48.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV