Η Αμερικανική Αεροπορία ανέφερε ότι πραγματοποίησε ρεκόρ σε κατάρριψη στόχου μακράς ακτίνας

Σε μια ιδιαίτερη ανακοίνωση προχώρησε η Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF) η οποία ισχυρίστηκε ότι ένα μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-15 πραγματοποίησε επιτυχώς την πιο «μακρινή κατάρριψη στόχου στον κόσμο».

Όπως αναφέρει η αμερικανική Αεροπορία, κατά την διάρκεια πρόσφατης άσκησης κοντά στην αεροπορική βάση Tyndall στη Φλόριντα, μαχητικό αεροσκάφος F-15 φαίνεται πως εντόπισε στόχο σε πολύ μακρινή απόσταση και στη συνέχεια κατάφερε να το χτυπήσει αποτελεσματικά και να τον καταρρίψει.

Ειδικότερα, ένα drone τύπου BQM-167, χρησιμοποιήθηκε ως «προσομοίωση»  ενός εχθρικού αεροσκάφους από την USAF στο πλαίσιο της άσκησης, το οποίο εντοπίστηκε  από μαχητικό F-15 που εγκλώβισε  το στόχο και φαίνεται πως εκτόξευσε έναν πύραυλο αέρος-αέρος μεσαίας εμβέλειας AIM-120 Advanced Medium-Range Air-to-Air Missile (AMRAAM).

Όπως ισχυρίζονται οι Αμερικανοί, πρόκειται για ρεκόρ κατάρριψης στόχου σε τόσο μακρινή απόσταση, χωρίς ωστόσο να δημοσιεύουν περισσότερες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα ποια ήταν αυτή η απόσταση μεταξύ του μαχητικού και του drone. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πιο πρόσφατη έκδοση του πυραύλου AIM-120D έχει εμβέλεια περίπου 160 χλμ.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV