«Ηνίοχος '21»: Τεράστια γαλλική συμμετοχή με 16 μαχητικά Rafale και Mirage 2000D!

Με την πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 2021» να είναι έτοιμη να ξεκινήσει τη Δευτέρα 12 Απριλίου όλα τα βλέμματα πέφτουν επάνω στη γαλλική συμμετοχή, η οποία είναι από τις μεγαλύτερες ξένων χωρών που έχουν μετάσχει ποτέ στην άσκηση της ΠΑ.

Όπως αναφέρει το γαλλικό Επιτελείο, στην 117ΠΜ στην Ανδραβίδα βρίσκονται συνολικά 16 μαχητικά αεροσκάφη (σχεδόν μια Μοίρα), η οποία απαρτίζεται από 11 Rafale και 5 διθέσια Mirage 2000D. Από την δύναμη των Rafale τα 6 είναι της Αεροπορίας και τα 5 του Ναυτικού.

Είναι πραγματικά ασυνήθιστο για την Γαλλία να αποστέλλει σε μια άσκηση τόσο μεγάλο αριθμό μαχητικών Rafale τόσο από την Αεροπορία όσο και από το Ναυτικό.

Φυσικά η παρουσία των γαλλικών μαχητικών στην Ελλάδα, θα έχει και χαρακτήρα επίδειξης των δυνατοτήτων  των γαλλικών αεροσκαφών, που τα πρώτα εκ των οποίων θα αρχίσει να παραλαμβάνει η ΠΑ από το ερχόμενο καλοκαίρι.

Την ίδια ώρα έχουν ολοκληρωθεί και οι αφίξεις των υπολοίπων συμμετοχών από τα άλλα τέσσερα κράτη που μετέχουν στην άσκηση. Πιο συγκεκριμένα εκτός της Γαλλίας θα συμμετέχουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (F – 16), οι ΗΠΑ (F – 16, MQ – 9, KC – 135), το Ισραήλ (F – 15, F – 16), ο Καναδάς (Air Weapon Managers – GCI), η Κύπρος (AW 139), η Ισπανία (F/A – 18 HORNET) καθώς και η Αυστρία, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, η Ρουμανία και η Σλοβενία με παρατηρητές.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV