Βρετανικά δημοσιεύματα: Η RAF ακυρώνει την παραγγελία 90 F-35!

Κόβει το πρόγραμμα των F-35 η βρετανική Αεροπορία εάν ισχύουν οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από τους Sunday Times.

Αυτό γιατί η Βρετανία θα μείνει μόνο με 48 f-35B ακυρώνοντας παραγγελία 90 f-35A! Συνολικά βρετανική Αεροπορία και το Ναυτικό ήταν να παραγγείλουν 138 F-35A και F-35B. Τώρα όμως και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα το σχέδιο αυτό αλλάζει, καθώς περικόπτεται κατά 90 μαχητικά ο αριθμό των συνολικών F-35!

Αιτιολογία, αφενός  ότι η Βρετανία θέλει να διαθέσει τα σχετικά κονδύλια στην ανάπτυξη του Tempest του μαχητικού 6ης γενιάς και αφετέρου ότι θα διατίθενται όλο και περισσότερα κονδύλια στην ανάπτυξη UAV τα οποία θα αντικαθιστούν τα επανδρωμένα μαχητικά.

Μέχρι στιγμής η Αεροπορία και το Ναυτικό έχουν παραλάβει 21 F-35B με τα 18 να βρίσκονται στην Βρετανία και τα υπόλοιπα τρία στις ΗΠΑ για δοκιμές.]

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV