Δεν ενδιαφέρθηκαν οι χώρες της Μέσης Ανατολής για το ρωσικό μαχητικό Su-57

Καμία χώρα της Μέσης Ανατολής δεν ενδιαφέρθηκε για το ρωσικό stelth μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς Su-57.

«Άκαρπες» αποδείχθηκαν οι προσπάθειες των Ρώσων να προωθήσουν, στο μεγαλύτερο βαθμό δυνατό, το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-57 στις διεθνείς εκθέσεις αμυντικών συστημάτων και εξοπλισμού, όπως στο IDEX-2021.

H Μόσχα προσπαθούσε το τελευταίο καιρό να «πουλήσει» το Su-57 στις διεθνείς αγορές και φιλοδοξούσε να πετύχει κάποιες συμφωνίες με τρίτα κράτη, όμως καμία χώρα της Μέσης Ανατολής δεν έδειξε ενδιαφέρον για το «καμάρι» της ρωσικής αεροναυπηγικής βιομηχανίας.

Όπως είπε και ο επίσημος εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσίας στο πρακτορείο ειδήσεων TASS: «η Υπηρεσία μας έχει λάβει πολλά αιτήματα από ξένους πελάτες για τα μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων Su-57E, όχι όμως από χώρες της Μέσης Ανατολής».

Ο ίδιος στη συνέχεια πρόσθεσε ότι βασική προτεραιότητα είναι η προμήθεια του stealth μαχητικού πέμπτης γενιάς Su-57 στο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, ανέφερε η Υπηρεσία, τονίζοντας από την άλλη πως είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν συζητήσεις προμήθειας του αεροσκάφους σε περίπτωση που εκδηλωθεί ενδιαφέρον.

Πράγματι, αν κάποιος αναλύσει τα εξοπλιστικά προγράμματα των χωρών της Μέσης Ανατολής για την απόκτηση μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς, τότε μπορεί να διαπιστώσει ότι το εκτός από το Ισραήλ, που διαθέτει αμερικανικά F-35, η μόνη χώρα που θα μπορούσε να αποκτήσει Su-57 είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία.

Ωστόσο υπενθυμίζεται το «χρυσό πακέτο» stealth μαχητικών αεροσκαφών F-35 και μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων τύπου MQ-9 που ελκύει σε μεγάλο βαθμό τα ΗΑΕ, ενώ η Σαουδική Αραβία δύσκολα θα προτιμήσει κάτι διαφορετικό από μια αμερικανική λύση για την Αεροπορία της.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV