Ενέσεις… ηθικού στην Τουρκία για τα Rafale της ΠΑ: «Είναι λίγα - Θα πετούν τα μισά»

Γαλλική αεροπορική «απόβαση» έρχεται στην Ελλάδα

Η προμήθεια των 18 Rafale ανησυχεί την τουρκική Αεροπορία και μάλιστα έντονα. Αν και δεν παραδέχονται κάτι τέτοιο φυσικά, εντούτοις αυτό που συνάγεται από μια γρήγορη έρευνα στο τουρκικό διαδίκτυο είναι πως τα επιχειρήματα κινούνται κυρίως στο γεγονός του μικρού αριθμού των μαχητικών.

Όπως λένε, το φυσιολογικό ποσοστό για Μοίρα του ΝΑΤΟ των διαθέσιμων αεροσκαφών κινείται στο 75 με 80% κάτι που σημαίνει πως οι Έλληνες θα μπορούν να έχουν 14 Rafale ανά πάσα στιγμή επιχειρησιακά. Εάν χάσουν και δύο από ατυχήματα, τότε ο αριθμός του θα κατέβει και άλλο.

«άνετα τους έχουμε», αναφωνεί ένας εκ των Τούρκων χρηστών του διαδικτύου. Βέβαια ουδείς αρνείται ότι 18 Rafale είναι μεγάλος αριθμός αεροσκαφών και λογικό είναι περί τα 14 αεροσκάφη να είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή, αλλά χωρίς να θέλουμε να υπερεκτιμήσουμε τις δυνατότητες των γαλλικών μαχητικών, αυτά βρίσκονται μια τουλάχιστον γενιά σε εξέλιξη ακόμη και από τα πιο προηγμένα F-16 που διαθέτουν οι Τούρκοι τα 30 F-16 block 50+.

Επιπρόσθετα θεωρείται μάλλον απίθανο η ΠΑ να μείνει μόνο με αυτά τα 18 αεροσκάφη, καθώς πληθαίνουν τα σενάρια για τα 12 μαχητικά της γαλλικής Αεροπορίας που προσφέρονται στην Κροατία, σε περίπτωση που η τελευταία επιλέξει αμερικανικό μαχητικό, ένα θέμα που είχε αναδείξει το defencenet.,gr

Την ίδια ώρα η Γαλλία ετοιμάζει αεροπορική  «απόβαση» στην Ελλάδα, με αφορμή διμερείς ασκήσεις με την ΠΑ. Έτσι η Armée de l'Air θα στείλει στην Ελλάδα τον ερχόμενο Απρίλιο 8 Rafale και  τέσσερα Mirage 2000 για τις ανάγκες της άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ», ενώ νωρίτερα θα αφιχθούν στην Ελλάδα 4 Rafale στο πλαίσιο της γαλλικής άσκησης «Σκύρος», όπως αποκάλυψε η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV