Προβλήματα στις παραδόσεις των Rafale στην Ινδία βλέπουν ρωσικά δημοσιεύματα εξαιτίας του κορωνοϊού

Θα επιλέξουν τελικά οι Ινδοί MiG-29 αντί των Rafale;

Προβλήματα αντιμετωπίζει η Γαλλία με τη δεύτερη παραγγελία των 36 Rafale από την Ινδία και αυτό ίσως αποτελέσει την αιτία για να την χάσει, προς όφελος της Ρωσίας.

Αυτό αναφέρει ο Ρώσος αναλυτής Dmitry Sikorsky. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Γαλλία αντιμετωπίζει προβλήματα στις παραδόσεις των Rafale στην Ινδία, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Δεν γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στα προβλήματα αυτά ούτε κατά πόσο οι παραδόσεις που ζητά η Ινδία δεν μπορούν να τηρηθούν από την Dassault, αλλά σημειώνεται πως η ινδική Αεροπορία εξετάζει σοβαρά την πιθανότητα αντί της δεύτερης παραγγελίας για 36 Rafale να προχωρήσει αντ΄ αυτού στην προμήθεια 21 MiG-29 και 12Su-30MKI.

Σύμφωνα μάλιστα με  τους Times of India, η ινδική κυβέρνηση έχει ήδη έτοιμο αίτημα για να αποστείλει στη Ρωσία ζητώντας τιμές και χρονοδιαγράμματα παραδόσεων.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω δεν αναφέρονται  ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Dassault και δεν μπορεί να εκπληρώσει τις ινδικές απαιτήσεις για τη δεύτερη παραγγελία των Rafale.

Αυτό γιατί οι παραδόσεις της πρώτης παρτίδας των 36 Rafale μάλλον κυλούν ομαλά. Τα πρώτα 5 αεροσκάφη παραδόθηκαν στις 28 του περασμένου Ιουλίου και εντάχθηκαν σε υπηρεσία στις 210 Σεπτεμβρίου ενώ τα τρία επόμενα έφτασαν στην Ινδία στις 5 Νοεμβρίου, αν και πρέπει να σημειωθεί πως οι Ινδοί ανέμεναν 5 Rafale αντί των τριών. .

Όλες οι παραδόσεις των ινδικών Rafale είναι να ολοκληρωθούν στα μέσα του 2022.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV