Τανάγρα: Ξεκινούν οι πρώτες δοκιμές του πρωτότυπου αναβαθμισμένου F-16V της ΠΑ

Στην Ελλάδα βρίσκονται δύο Αμερικανοί χειριστές δοκιμαστές της Lockheed Martin προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις πρώτες δοκιμές του πρωτότυπου F-16 της ΠΑ που έχει αναβαθμιστεί στο επίπεδο V.

Οι δοκιμές θα αφορούν όλες τις αρχικές ενέργειες οι οποίες θα πρέπει να γίνουν στο έδαφος για να διαπιστωθεί ότι το αεροσκάφος είναι ασφαλές για να πετάξει. Έτσι θα γίνει η δοκιμή των περισσοτέρων  συστημάτων του ενώ αυτό είναι στο έδαφος από τον δοκιμαστή πιλότο, στη συνέχεια θα ακολουθήσουν κάποιες τροχοδρομήσεις, ενώ τέλος θα πραγματοποιηθούν και πρώτες πτήσεις.

Όπως εκτιμάται οι δοκιμές θα έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιανουαρίου, πριν το αεροσκάφος πετάξει για τις ΗΠΑ όπου και θα γίνει πλήρης έλεγχος και πιστοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης. Από τις αρχές Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η άφιξη στην ΕΑΒ των πρώτων τεσσάρων μαχητικών από τις Μοίρες της ΠΑ για την εγκατάσταση των συστημάτων στο πρότυπο των εργασιών που έγιναν στο πρώτο αεροσκάφος, ένα F-16 Adv. Η άφιξη στην Τανάγρα προβλέπεται κάθε 50 ημέρες περίπου, έως οι εργασίες ολοκληρωθούν στα τέσσερα πρώτα κάπου μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου.

Στη συνέχεια η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι «καρμπόν» για τα επόμενα τέσσερα αεροσκάφη κ.ο.κ.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV