Η ιταλική Αεροπορία παρέδωσε το πρώτο ελικόπτερο HH-139B

Στις 30 Νοεμβρίου, το πρώτο ελικόπτερο HH139B προσγειώθηκε στην Cervia, με σκοπό την ολοκλήρωση και την ενίσχυση του στόλου ελικοπτέρων της 15ης πτέρυγας της ιταλικής Αεροπορίας και των υφιστάμενων Κέντρων και Ομάδων SAR. 

Το ελικόπτερο HH139B παραδόθηκε στις 27 Νοεμβρίου στο εργοστάσιο Leonardo στο Vergiate (VA), μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των διαδικασιών δοκιμής και αποδοχής που διεξήγαγε το προσωπικό του Τμήματος Αεροναυτικών Εξοπλισμών και Αξιοπλοΐας (DAAA), μαζί με τους άνδρες του υπάλληλος του Εδαφικού Τεχνικού Γραφείου του Μιλάνου (UTT) και την υποστήριξη του Πειραματικού Τμήματος Πτήσης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η παράδοση των ελικοπτέρων θα ολοκληρωθεί το 2021, με την παράδοση 17 ελικοπτέρων έκδοσης «Β» στις Flying Groups της Cervia και στα κέντρα έρευνας και διάσωσης που βρίσκονται στην εθνική επικράτεια (80ο Κέντρο C / SAR στο Decimomannu, 82ο C / Κέντρο SAR στο Trapani, 84ο Κέντρο C / SAR της Gioia del Colle και 85ο Κέντρο C / SAR της Pratica di Mare.

Το μέγιστο βάρος απογείωσης έχει αυξηθεί, από 6800kg σε 7000kg, το οποίο επιτρέπει μεγαλύτερη χωρητικότητα φόρτωσης.

Τέλος, έχει ενημερωθεί με τους αισθητήρες ηλεκτρονικής και ενσωματωμένης αισθητικής τελευταίας γενιάς (όπως το σύστημα AIS - Αυτόματο σύστημα αναγνώρισης - που επιτρέπει καλύτερη αλληλεπίδραση με τα σκάφη, και το OPLS - Σύστημα LIDAR εγγύτητας εμποδίων.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV