Η Ισπανία θα πουλήσει τέσσερα C-130H Hercules σε χώρες της Νότιας Αμερικής

Το ισπανικό κυβερνητικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την Τρίτη την πώληση τεσσάρων αεροσκαφών μεταφοράς Lockheed C-130H Hercules που προηγουμένως λειτούργησε από την ισπανική Αεροπορία (Ejército del Aire). 

Δύο αεροσκάφη θα πουληθούν στην Ουρουγουάη για 22 εκατομμύρια ευρώ, και τα άλλα δύο θα πωληθούν στο Περού για 25 εκατομμύρια ευρώ, και οι δύο πωλήσεις περιλαμβάνουν επίσης πακέτο ανταλλακτικών. 

Φαίνεται τώρα ότι η συμφωνία έχει σφραγιστεί για την απόκτηση δύο πρώην αεροσκαφών Ejercito del Aire (EdA, Ισπανικής Πολεμικής Αεροπορίας) C-130H για 22 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων ανταλλακτικών. Αυτή τη στιγμή, μόνο ένα C-130B (σειριακό 592) λειτουργεί με το Escuadrón Aéreo N ° 3 Transporte (EA3T) στο Montevideo-Carrasco. 

Από τα άλλα δύο C-130Bs, το ένα αποθηκεύεται εν αναμονή συντήρησης σε επίπεδο αποθήκης (σειριακό 591) και το άλλο απορρίπτεται στο Montevideo-Carrasco και τεμαχίζεται (σειριακό 593).

Το Lockheed C-130 Hercules είναι ένα αμερικανικό τετρακίνητο αεροσκάφος στρατιωτικών μεταφορών turboprop που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε αρχικά από την Lockheed (τώρα Lockheed Martin). 

Δυνατότητα χρήσης μη προετοιμασμένων διαδρόμων για απογειώσεις και προσγειώσεις, το C-130 σχεδιάστηκε αρχικά ως αεροσκάφος στρατευμάτων, μεσαίων και φορτίων. Το ευέλικτο αεροπλάνο έχει βρει χρήσεις σε ποικίλους άλλους ρόλους, όπως ως πυροβόλο όπλο (AC-130), για αεροπορικές επιθέσεις, αναζήτηση και διάσωση, επιστημονική ερευνητική υποστήριξη, αναγνώριση καιρού, εναέριο ανεφοδιασμό, ναυτική περιπολία και εναέρια πυρόσβεση. Είναι τώρα το κύριο τακτικό αεροπλάνο για πολλές στρατιωτικές δυνάμεις παγκοσμίως. 

Περισσότερες από 40 παραλλαγές του Hercules, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών εκδόσεων που διατίθενται στο εμπόριο ως Lockheed L-100, λειτουργούν σε περισσότερα από 60 έθνη.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV