Εναέριο μήνυμα Κίνας σε Ινδία: Άσκηση με μαχητικά αεροσκάφη τύπου J-11 (βίντεο)

Η Αεροπορίας της Κίνας πραγματοποίησε μια σειρά εκτεταμένων ασκήσεων με μαχητικά αεροσκάφη τύπου J-11 στην ευρύτερη περιοχή της αεροπορικής βάσης Δυτικού Θεάτρου Επιχειρήσεων, που είχε ως στόχο να στείλει σαφές «μήνυμα» στην Ινδία και τις δυνάμεις που έχει αναπτύξει στα κοντά κοινά τους σύνορα.

Όπως ανέφεραν κινεζικά μέσα ενημέρωσης, σε πρόσφατο βίντεο που δημοσιεύτηκε, φαίνεται ένα μαχητικό αεροσκάφος J-11 να πετάει πολύ χαμηλά σε περιοχή κοντά στα δυτικά σύνορα της χώρας, στο πλαίσιο άσκησης επιχειρησιακής ετοιμότητας, σε μια περίοδο που έχει οξυνθεί η αντιπαράθεση με την Ινδία.

Το μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων J-11 είναι ουσιαστικά η κινεζική «έκδοση» του ρωσικού Su-27 και χρησιμοποιείται για αποστολές αεροπορικής υπεροχής και για εγγύς αεροπορική υποστήριξη.

Διαθέτει ένα πολυβόλο 30 χιλιοστών τύπουGSh-30-1, ενώ μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα ευρύ φάσμα πυραύλων αέρος-αέρος μεγάλου, μεσαίου και μικρού βεληνεκούς, όπως τους PL-12, τους L-9 (AAM), τους Vympel R-77 και άλλους.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV