Αμερικανικά ΜΜΕ: «Να μην πωληθούν τα F-35 στα ΗΑΕ - Είναι σύμμαχοι με τους Ρώσους στην Λιβύη»

Σύμφωνα με αποκλειστικό του άρθρο του αμερικανικού Foreign Policy, το Πεντάγωνο ισχυρίζεται ότι τα ΗΑΕ χρηματοδοτούν Ρώσους μισθοφόρους της Ρωσίας στη Λιβύη και γι αυτό θα έπρεπε να σταματήσει η πώληση F-35 στην μεσανατολική χώρα.

''Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προφανώς βοηθούν την ρωσική μισθοφορική ομάδα Wagner στη Λιβύη. Οι ειδικοί υποπτεύονται εδώ και πολύ καιρό ότι τα ΗΑΕ ενδέχεται να χρησιμοποιούν ρωσικές ιδιωτικές εταιρείες για να βοηθήσουν στην απόκρυψη του ρόλου τους στη σύγκρουση της Λιβύης". 

Στις (10/11) ανακοινώθηκε εκ μέρους της διακυβέρνησης Ντόναλντ Τραμπ, δια στόματος του Υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ότι εγκρίθηκε η πώληση 50 πολεμικών αεροσκαφών τελευταίας τεχνολογίας F-35 και 18 μη επανδρωμένων αεροσκαφών τύπου MQ-9B στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ως επίσης και άλλου σημαντικού σε ποιότητα και ποσότητα στρατιωτικού εξοπλισμού έναντι του ποσού των 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV