Έξι ελικόπτερα AW119Kx της Leonardo θα προμηθευτεί η αστυνομία της Βραζιλίας

Έξι ελικόπτερα AW119Kx της Leonardo θα προμηθευτεί η αστυνομία της Βραζιλίας

Τα ελικόπτερα θα διαθέτουν μια προηγμένη προσαρμοσμένη διαμόρφωση που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ένα γυάλινο πιλοτήριο Garmin G1000NXi, ένα σύστημα ηλεκτρο-οπτικής ικανότητας υπερύθρων, ανυψωτικό διάσωσης, άγκιστρο φορτίου, κάδο bambi για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, κιτ rappelling και στις δύο πλευρές για επιχειρήσεις ειδικών δυνάμεων, προηγμένα συστήματα επικοινωνίας.

Το πρώτο αεροσκάφος αναμένεται να προμηθευτεί η Βραζιλία στις αρχές του επόμενου έτους, με την παράδοση των υπόλοιπων ελικοπτέρων στον αερομεταφορέα να έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα του 2021.

Τα AW119Kxs θα λειτουργούν από το τμήμα αεροπορικών επιχειρήσεων (DOA) από τις βάσεις του στις πέντε περιφέρειες της Βραζιλίας για να εκτελέσουν μια σειρά αποστολών, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών, διάσωσης, ιατρικής υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης, πυρόσβεσης, επιτήρησης και επιβολής του νόμου.

Η επιλογή του AW119Kx από το PRF έγινε μετά από αυστηρή αξιολόγηση των τεχνικών ικανοτήτων για την καλύτερη κάλυψη των αναγκών της υπηρεσίας επιβολής του νόμου.

Η παράδοση αυτών των ελικοπτέρων θα επεκτείνει περαιτέρω το στόλο των ελικοπτέρων Leonardo που χρησιμοποιούνται από φορείς επιβολής του νόμου, διάσωσης και δημόσιας υπηρεσίας σε όλη τη Βραζιλία, ο οποίος περιλαμβάνει ήδη τον τύπο κινητήρα AW119 εκτός από τα AW109 light twin και AW139 ενδιάμεσα μοντέλα.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV