Μαύρη Θάλασσα: Ρωσικό μαχητικό Su-27 αναχαίτισε αμερικανικό αναγνωριστικό

Ένα ρωσικό μαχητικό Su-27 αναχαίτισε ένα αεροσκάφος αναγνώρισης της Αεροπορίας των ΗΠΑ πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, τα συστήματα ελέγχου του εναέριου χώρου της Ρωσίας εντόπισαν έναν «εναέριο στόχο» να πλησιάζει τα σύνορα της χώρας πάνω από τα ουδέτερα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας.

«Για τον εντοπισμό του αεροσκάφους και την αποτροπή παραβίασης των ρωσικών συνόρων, ένα μαχητικό αεροσκάφος Su-27 απογειώθηκε από τη βάση της "Southern Military District". Το πλήρωμα του ρωσικού μαχητικού αναγνώρισε τον εναέριο στόχο ως ένα αεροσκάφος στρατηγικής αναγνώρισης της αμερικανικής αεροπορίας των ΗΠ, τύπου RC-135, και το αναχαίτισε πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δελτίο Τύπου.

Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο Άμυνας, το ρωσικό μαχητικό, αφού αναχαίτισε το αεροσκάφος των ΗΠΑ, αποτρέποντας παραβίαση των συνόρων βάσει των διεθνών κανόνων για τον εναέριο χώρο, επέστρεψε με ασφάλεια στη βάση του.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV