Ελικόπτερο Z-20: Η απάντηση της Κίνας στο Sikorsky UH-60 Black Hawk

Το ελικόπτερο Z-20, η απάντηση της Κίνας στο Sikorsky UH-60 Black Hawk, θα μπορούσε να έχει νέες παραλλαγές για την πραγματοποίηση αποστολών κατά των υποβρυχίων, αποστολών περιπολίας και αναγνώρισης.

«Το ελικόπτερο Z-20 μπορεί να τροποποιηθεί σε παραλλαγές ειδικής αποστολής για καθήκοντα κατά των υποβρυχίων πολέμου, περιπολίας και αναγνώρισης», δήλωσε ο Wang Ya'nan, στρατιωτικός εμπειρογνώμονας της αεροπορίας, στους Global Times.

Η Κίνα σχεδιάζει να αναπτύξει το Z-20 και να κατασκευάσει 2.000-3.000 μονάδες. 

Το ελικόπτερο μεσαίου επιπέδου 10 τόνων, Z-20, έκανε το ντεμπούτο του στην Εθνική Παρέλαση τον Οκτώβριο του 2019. Είναι μέλος του πιο προηγμένου αεροσκάφους της σειράς "20" της Κίνας, με τα άλλα να είναι το J-20 stealth μαχητικό αεροσκάφος, το μεγάλο αεροπλάνο μεταφοράς Y-20 και το στρατηγικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος H-20.

Το ελικόπτερο μπορεί γρήγορα να παραδώσει βασικό εξοπλισμό, εμπορεύματα και προσωπικό μάχης, ή να ανακτήσει τους τραυματίες από την πρώτη γραμμή. Μπορεί επίσης να συνεργαστεί με πολεμικά πλοία, συμπεριλαμβανομένων αμφιβίων πλοίων προσγείωσης και αεροσκαφών.

Διαθέτει εγχώριους κινητήρες αρκετά ισχυρούς για να πετάει σε οροπέδια χαμηλού οξυγόνου.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV