Το πακιστανικό Ναυτικό επέλεξε την EMBRAER για την αντικατάσταση των P-3C Orion

Το πακιστανικό Ναυτικό επέλεξε το αεροσκάφος περιφερειακών αερογραμμών της Embraer Lineage 1000 για την αντικατάσταση των αεροσκαφών ΑΦΝΣ P-3C Orion, ίδιων με αυτά που… αναβαθμίζει το ΠΝ ως το μελλοντικό του αεροσκάφος ναυτικής επιτήρησης…

Την αρχική ανακοίνωση είχε κάνει στις 6 Οκτωβρίου ο αρχηγός του πακιστανικού Ναυτικού αντιναύαρχος Zafar Mahmood Abbasi λέγοντας πως το Ναυτικό της χώρας πρόκειται να αντικαταστήσει τα P-3C Orion με 10 νέα αεροσκάφη, τα οποία θα είναι αεροσκάφη αερογραμμών που θα έχουν υποστεί τη σχετική μετατροπή με το ένα από αυτά να έχει παραγγελθεί ήδη, αλλά χωρίς να κατονομάσει τον τύπο.

Με ένα αεροσκάφος να έχει παραγγελθεί ήδη το πρόγραμμα βρίσκεται στο αρχικό του στάδιο, αλλά το αεροσκάφος σε πακιστανική υπηρεσία θα ονομάζεται Sea Sultan.

Είναι άγνωστο εάν το αεροσκάφος θα παραγγελθεί απευθείας από την EMBRAER ή από την εταιρεία η οποία θα αναλάβει και την μετατροπή του σε ΑΦΝΣ.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV