Ολοκλήρωση των δοκιμών εν τροχιά του έκτου δορυφόρου AEHF-6 των ΗΠΑ

Την ολοκλήρωση των δοκιμών σε τροχιά του έκτου δορυφόρου προστατευόμενων επικοινωνιών AEHF-6 της Lockheed Martin ανακοίνωσε η Διαστημική Διοίκηση των ΗΠΑ

Η επιτυχημένη ολοκλήρωση των δοκιμών με όλες τις απαιτήσεις απόδοσης να έχουν εκπληρωθεί, σημαίνει ότι ο έλεγχος του δορυφόρου θα παραδοθεί στην Space Operations Command μέχρι και το τέλος του χρόνου.

Ο δορυφόρος αποτελεί μέρος ενός δικτύου από 10 δορυφόρους στο AEHF-MILSTAR constellation που θα προσδώσουν παγκόσμια κάλυψη προστατευόμενων επικοινωνιών σε στρατηγικές διοικήσεις, μαχητές, χερσαίες, εναέριες και θαλάσσιες πλατφόρμες. 

Ο AEHF-6 εκτοξεύτηκε επιτυχημένα πριν από πέντε μήνες στις 26 Μαρτίου από το Cape Canaveral Air Force Station της Φλόριντα φερόμενος επί ρουκέτας United Launch Alliance Atlas V 551.

Την κατασκευή των δορυφόρων την ανέλαβε η Lockheed Martin Space ενώ την ομάδα AEHF την καθοδηγεί η Production Corps, Geosynchronous Earth Orbit/Polar Division με βάση το U.S. Force’s Space και Missile Systems Center στην αεροπορική βάση του Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV