Το Ισραήλ βάζει «βαθιά» το χέρι στην τσέπη αγοράζοντας ακόμα περισσότερα μαχητικά F-35 (βίντεο)

To Ισραήλ φαίνεται πως βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη και αγοράζει νέα μαχητικά αεροσκάφη F-35.

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα η Ιερουσαλήμ έχασε την αποκλειστικότητα να έχει μαχητικά F-35 στη Μέση Ανατολή, όμως ήδη ετοιμάζει την απάντηση της. 

Μπορεί ο Νετανιάχου να επέλεξε να μην εμποδίσει την αγορά μαχητικών F-35 από τα Εμιράτα αλλά την ίδια ώρα ενισχύει την Αεροπορία του Ισραήλ με μία τρίτη μοίρα μαχητικών F-35Ι, ενώ δεν αποκλείεται η μελλοντική ενίσχυση και με μια τέταρτη μοίρα εφοδιασμένη με F-35B.

Σύμφωνα με το «Janes», τις περισσότερες πιθανότητες φιλοξενίας της τρίτης μοίρας F-35 συγκεντρώνει η αεροπορική βάση Tel Nof, η οποία βρίσκεται νοτίως του Τελ-Αβίβ. Σήμερα η Ισραηλινή Αεροπορία έχει δύο μοίρες με F-35I, με έδρα το Nevatim.

Ισραηλινά δημοσιεύματα τον Φεβρουάριο μετέδιδαν την πρόθεση της Ισραηλινής Αεροπορίας να αποκτήσει δύο νέες μοίρες μαχητικών, μία με F-35 και μία με F-15. Τα τελευταία μεταφέρουν μεγαλύτερο οπλικό φορτίο από τα F-35, έχουν μεγαλύτερη ακτίνα δράσης, αλλά δεν διαθέτουν τεχνολογία stealth. Η τελική επιλογή θα γίνει από την κυβέρνηση.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV