Στην Αίγυπτο τα πρώτα 3 Rafale [βίντεο]
![Στην Αίγυπτο τα πρώτα 3 Rafale [βίντεο]](https://www.defencenet.gr/wp-content/uploads/2015/07/23/Egyptian-Rafale_0.jpg)
Προσγειώθηκαν χθες στην Αίγυπτο, τα πρώτα 3 μαχητικά Dassault Rafale, τα οποία παρήγγειλε στις αρχές του 2015, στο πλαίσιο προμήθειας 24 συνολικά αεροσκαφών, οπλισμού και μιας φρεγάτας FREEM συνολικής αξίας $ 5,6 δισ.
Προηγήθηκε η τελετή παράδοσης στις 20 Ιουλίου στην αεροπορική βάση του Ιστρ στην Νότιο Γαλλία.
Τα τρία μαχητικά Rafale DM (όπως ονομάστηκαν τα διθέσια Rafale B που θα παραλάβει η Αιγυπτιακή Αεροπορία), αντιπροσωπεύουν την πρώτη παρτίδα από τα αποθέματα της Γαλλικής Αεροπορίας, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η επιχειρησιακή μετάπτωση αιγύπτιων χειριστών στον νέο τύπο, ενώ θα ακολουθήσουν 3 επιπλέον Rafale μέχρι τις αρχές του 2016 με στόχο το σύνολο των Rafale να έχει παραδοθεί μέχρι το 2019.
Από τα 24 Rafale τα 16 θα είναι διθέσια και 8 μονοθέσια με πρόθεση της αιγυπτιακής Αεροπορίας να αποκτήσει περισσότερα διθέσια μαχητικά σε ρόλο κρούσης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr