Η βρετανική Αεροπορία θα μείνει με τον μικρότερο αριθμό μαχητικών στην ιστορία της στο τέλος της δεκαετίας

Ο αριθμός των μαχητικών της βρετανικής Αεροπορίας πρόκειται να συρρικνωθεί στο μικρότερο επίπεδο ιστορικά μέχρι το τέλος της δεκαετίας αναφέρει μια νέα ανάλυση.
Οι αριθμοί πρόκειται να μειωθούν στα μόλις 127 μαχητικά πρώτης γραμμής στο τέλος της δεκαετίας όταν θα έχουν αποσυρθεί τα Tornado GR4 και τα πρώτα Typhoon πριν την έλευση των πρώτων F-35.
Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται η απόσυρση 87 Tornado GR4 και 53 Eurofighter Typhoon tranche 1 το 2019, αφήνοντας την βρετανική Αεροπορία με τα λιγότερα μαχητικά.
Μέχρι τότε μόνο 15 και 20 μαχητικά F-35B θα έχουν παραδοθεί στην RAF κάνοντας την RAF να έχει το μικρότερο αριθμό μαχητικών από το 1918.
Ο μειωμένος σε αριθμό Στόλος των μαχητικών της βρετανικής Αεροπορίας μπορεί να αποτελείται από σύγχρονα αεροσκάφη, αλλά όπως εξηγεί ο Gareth Jennings από το Jane’s, «κανένα αεροσκάφος όσο ικανό και αν είναι αυτό μπορεί να είναι σε δύο μέρη ταυτόχρονα».
Η ηγεσία της RAF προσπαθεί να πείσει τον βρετανό πρωθυπουργό David Cameron ότι η Αεροπορία δεν έχει τον απαραίτητο αριθμό μαχητικών για να περιφρουρούν τα εναέρια σύνορα της Βρετανίας, να πραγματοποιούν περιπολίες στα νησιά Falklands, να ενισχύουν τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην Α. Ευρώπη και να πραγματοποιούν επιθέσεις σε στόχους της ISIS στη Μέση Ανατολή.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr