Αμερικανικά drones γεμίζουν τη Λάρισα

Στα πλαίσια συμφωνίας με τις ΗΠΑ

Αμερικανικά μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναπτύχθηκαν από τις 12 Νοεμβρίου στην αεροπορική βάση στην πόλη της Λάρισας, σε μια κίνηση με την οποία το ΝΑΤΟ επεκτείνει την αμυντική του ισχύ.

Η ανάπτυξη οκτώ αμερικανικών drones στη βάση της Λάρισας εντάσσεται στο πλαίσιο της συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Αθήνας και ΗΠΑ.

Τα MQ-9 Reaper θα χρησιμοποιηθούν για την προστασία του εναέριου χώρου της Ελλάδας και της Μεσογείου. Προς το παρόν, η σύμβαση για τα drones είναι διετής, με δυνατότητα παράτασής της.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα των «Νέων», τα πρώτα τέσσερα drones μονταρίστηκαν στη Λάρισα, ενώ τα υπόλοιπα ήρθαν τις προηγούμενες ημέρες από αμερικανικές βάσεις στην Ευρώπη, μονταρισμένα.

Η Αθήνα διαπραγματεύεται την αγορά τριών από αυτά τα μη επανδρωμένα εναέρια αεροσκάφη, τα οποία σύμφωνα με τους ειδικούς έχουν τις καλύτερες παραμέτρους στον κόσμο.

Μετά από αμερικανικές επενδύσεις 33 εκατομμυρίων δολαρίων, η βάση της Λάρισας αποτελεί και χώρο εκπαίδευσης πιλότων του ΝΑΤΟ.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV