Αύριο συνεδριάζει η Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής για την αναβάθμιση των F-16 Block 50

Αύριο Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021 θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής των Ελλήνων σχετικώς με την σύμβαση για την αναβάθμιση των F-16 Blck50 σε επίπεδο Advanced από τα απάρτια των νυν F-16 Blck 52+/Advanced που λαμβάνουν το "κοστούμι" των Viper.

Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί αύριο στις 14:30, σε μια ιδιαίτερα σημαντική χρονική συγκυρία για την ενίσχυση των αεροπορικών δυνάμεων της ΠΑ.

Ειδικότερα, στις 28 Ιουλίου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε λάβει την απόφαση να αναβληθεί η συζήτηση για την αναβάθμιση των μαχητικών F-16 Block 50, λόγω ανεπάρκειας διαθέσιμου χρόνου και προκειμένου  να γίνει πλήρης ενημέρωση στους εκπροσώπους των κομμάτων του κοινοβουλίου, ώστε να θωρακιστούν οι Ένοπλες Δυνάμεις υπό συνθήκες απόλυτης διαφάνειας καθώς το πρόγραμμα άγγιζε και τα 700 εκατ. δολάρια ένα ποσό εξωφρενικό αν σκεφτούμε ότι τα απάρτια είναι ήδη στην κατοχή μας.

Η συζήτηση είναι πολύ σημαντική, καθώς το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανταποκρίνεται κατά τις πληροφορίες και σε κύριες επιχειρησιακές ανάγκες της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς αναμένεται να περιλαμβάνει και την προμήθεια υλικών και εξοπλισμού υποστήριξης και εκσυγχρονισμού των ικανοτήτων των μαχητικών F-16 Block 50, όπως ατρακτίδια σκόπευσης αλλά και λειτουργικά συστήματα που θα εμβαθύνουν στην διαλειτουργικότητα των μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Για να δούμε...

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV