Μέσω Τουρκίας και Γερμανίας οι Κινέζοι «μπαίνουν» στα «παιχνίδια πολέμου» του ΝΑΤΟ

Μέσω Τουρκίας και Γερμανίας, οι Κινέζοι όπως όλα δείχνουν «μπαίνουν» στα «παιχνίδια πολέμου» του ΝΑΤΟ, αφού η κινεζική εταιρεία Tencent, η οποία φέρεται να έχει στενές σχέσεις με το κινεζικό κομμουνιστικό κόμμα, έχει κινηθεί για την εξαγορά της εταιρείας Crytek προσφέροντας πάνω από 350 εκατομμύρια δολάρια.

Η Crytek έχει την έδρα της στην Φρανκφούρτη και είναι τουρκικής ιδιοκτησίας από την οικογένεια Yerli. Έχει αναπτύξει το λογισμικό CryEngine γύρω από το οποίο «στήνονται» τα σενάρια των παιχνιδιών, αλλά και η προσομοίωση περιβάλλοντος και σενάρια για στρατιωτικού τύπου εκπαιδευτικές προσομοιώσεις, στις οποίες συμμετέχουν δυτικές χώρες.

Η εφημερίδα Bild που ανέδειξε το θέμα σημείωσε ότι η πιθανή εξαγορά προκάλεσε «φόβο ότι οι Κινέζοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν το CryEngine για την παραγωγή προγραμμάτων προσομοίωσης πολέμου για τον κινεζικό στρατό. Με αυτό τον τρόπο η Κίνα θα μπορούσε να κάνει πρόβα στον πόλεμο εναντίον της Ταϊβάν και της Δύσης πιο ρεαλιστικά από ποτέ…

Η Κίνα θα μπορούσε να κατασκοπεύσει τον τρόπο με τον οποίο η Γερμανία, οι ΗΠΑ και άλλες χώρες προσομοιώνουν στρατιωτικές συγκρούσεις, επειδή τόσο ο στρατός των ΗΠΑ όσο και οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποιούν το CryEngine για στρατιωτικές προσομοιώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για τους στρατιώτες τους».

Ειδικότερα ο προσομοιωτής Virtual Attain, που αναπτύχθηκε από την θυγατρική της την RealTime Immersive, χρησιμοποιείται από τον αμερικανικό στρατό για να εκπαιδεύσει στρατιώτες σε προηγμένη επίγνωση της κατάστασης (situational awareness) και είναι τμήμα της βασικής τους εκπαίδευσης.

Ακόμη, μεγάλες αμυντικές εταιρίες όπως οι Lockheed Martin, ThyssenKrupp και Thales χρησιμοποιούν το CryEngine για να προσομοιώσουν τη χρήση των οπλικών συστημάτων τους.

Εκτός από την Γερμανία, έχει εγκαταστάσεις στο Κίεβο από το 2006 και στην Κωνσταντινούπολη από το 2012. Μεταξύ 2014 και 2017 αναγκάστηκε να πουλήσει ή να κλείσει εγκαταστάσεις στην Σόφια, Βουδαπέστη, Σεούλ, Σαγκάη, Νόττινχαμ και στο Ώστιν του Τέξας.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV