«Άρωμα πολέμου» στο Καστελόριζο - Η Άγκυρα μιλά για την «ελληνική ήττα που έρχεται»

Το τουρκικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωση του δείχνει ότι η Αγκυρα ετοιμάζει ενέργεια στο ευρύτερο σύμπλεγμα της Μεγίστης, με αφορμή τις φωτογραφίες αποβίβασης εθνοφυλάκων στο νησί. 

«Πληροφορίες για ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων της Ελλάδας στο Καστελόριζο δημοσιεύτηκαν στα ΜΜΕ. Το Καστελλόριζο (Μεγίστη) τελεί υπό καθεστώς αποστρατικοποίησης σύμφωνα με τη Συνθήκη των Παρισίων του 1947.

Εάν οι πληροφορίες αληθεύουν,  αυτό είναι μια νέα ένδειξη της αδιαφορίας της Ελλάδας για τους  νόμους και των πραγματικών προθέσεων της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δεν αποδεχόμαστε τυχόν παράνομες αλλαγές στην κατάσταση του νησιού. Τονίζουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε μια τέτοια πρόκληση να επιτύχει τον σκοπό της, ακριβώς απέναντι από τις ακτές μας.

Τέτοιες προκλητικές ενέργειες δεν θα βοηθήσουν καθόλου την Ελλάδα. Εάν η Ελλάδα συνεχίσει να αυξάνει την ένταση στην περιοχή, θα ηττηθεί.

Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο μέχρι το τέλος».

Ήδη έχουν τεθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού οι φρουρές σε Μεγίστη (Καστελόριζο), Ρω και Στρογγύλη. Μαχητικά αεροσκάφη της 115 ΠΜ έχουν τεθεί σε κατάσταση readiness των 3' ενώ δύο ελληνικά μαχητικά πετούν ήδη σε περιοχή κοντά στο νησιωτικό σύμπλεγμα καθώς είναι πολύ «προχωρημένη» η τουρκική ανακοίνωση για να μην κριθεί ως «σοβαρή και άμεση απειλή».

Το ίδιο ισχύει και για τις ναυτικές δυνάμεις, αν και η Αεροπορία θα κρίνει το αποτέλεσμα της κρίσης: Από την 115 ΠΜ θα κριθεί η τύχη του νησιού αν χρειαστεί,

Οι φωτογραφίες που επικαλούνται οι Τούρκοι έχουν να κάνουν με συγκεκριμένες φωτογραφίες που προέρχονται από διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο και αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο και δείχνουν εθνοφύλακες να αποβιβάζονται στο νησί μέρα-μεσημέρι και με τον οπλισμό επ'ώμου!

Το ερώτημα είναι γιατί η όλη αποβίβαση εθνοφυλάκων έγινε με το πλοίο της γραμμής υπό το φως της ημέρας; Ήθελε η ελληνική πλευρά να στείλει μήνυμα στην Άγκυρα; Ασυνήθιστο, αλλά όχι απίθανο.

Το ζήτημα είναι ότι οι εθνοφύλακες απεικονίζονται ενδεδυμένοι με στολή των ειδικών δυνάμεων και φέρουν Μ4, με τους Τούρκους να υποστηρίζουν ότι είναι «ειδικές δυνάμεις».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό που θα πρέπει να ξεκαθαριστεί σε δεύτερο χρόνο, γιατί μάλλον θα προηγείται αυτό που πάνε να στήσει η Αγκυρα, είναι σε τι αποσκοπεί η ελληνική πλευρά με την «απόβαση» εθνοφυλάκων υπό το φως του ήλιου από πλοίο της γραμμής στο Καστελόριζο...

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV