Μετά την έρευνα που διεξήχθη τον περασμένο Ιανουάριο από τον ΟΗΕ έπειτα από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις ανδρών των ειρηνευτικών δυνάμεων στην Αφρική, μία νέα ανάλογη υπόθεση αναστατώνει τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ, διενεργείται έρευνα ύστερα από νέες καταγγελίες για κακοποίηση ακόμα και ανηλίκων στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία από μέλη των ειρηνευτικών δυνάμεων. 

Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Φαρχάν Χακ, δήλωσε πως λεπτομέρειες θα δοθούν στη δημοσιότητα μετά την ολοκλήρωση της αρχικής έρευνας.

Τον περασμένο Ιανουάριο, ο Άντονι Μπάνμπουρι του ΟΗΕ είχε κάνει λόγο για 22 επιβεβαιωμένες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης στην ειρηνευτική αποστολή του Οργανισμού στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία το 2015, αλλά πιθανολογείται ότι ο αριθμός θα αυξηθεί, μετά τις πρόσφατες καταγγελίες. 

Μάλιστα, ο Μπάνμπουρι για πρώτη φορά δημοσιοποίησε τις χώρες από όπου κατάγονται οι δράστες, μιλώντας για τη Δημοκρατία του Κονγκό, το Μπαγκλαντές, τη Νιγηρία και τη Σενεγάλη, ενώ οι ένοχοι επαναπατρίστηκαν μετά την επιβεβαίωση των επιθέσεων.

Την ίδια στιγμή, ο Χακ ανακοίνωσε πως αντικαταστάτες από τη Μαυριτανία έχουν ήδη φτάσει στην Αφρική, ενώ ερευνητές από τη Δημοκρατία του Κονγκό για να ελέγξουν τις καταγγελίες. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ