Το Σάββατο 11 Μαρτίου του 2006, θα διεξαχθεί το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Flight Simmers (Εξομοιωτές Πτήσεως Πολιτικών και Πολεμικών Αεροσκαφών) στο Ξενοδοχείο TITANIA, Πανεπιστημίου 52, Αθήνα.

Είναι μία προσπάθεια φίλων της αεροπορικής ιδέας που έχει αρχίσει να ωριμάζει.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Στο συνέδριο αυτό θα παρουσιαστούν οι εξελίξεις γύρω από τον χώρο των εξομοιωτών πολιτικών αεροσκαφών (Flight Simulation της Microsoft) και μαχητικών αεροσκαφών (Falcon 4.0). Κύριο χαρακτηριστικό αυτών είναι ότι οι Έλληνες φίλοι της αεροπορικής ιδέας έχουν επέμβει στο λογισμικό των ανωτέρω δημοφιλών εξομοιωτών προκειμένου να εξομοιώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα το ελληνικό περιβάλλον και το Θέατρο Επιχειρήσεων του Αιγαίου.

Στη διεύθυνση www.e-haf.org και www.e-haf.org/forum υπάρχουν πληροφορίες για τον εξομοιωτή πτήσεως Falcon 4.0, μέσω της ειδικής έκδοσης ATO (Aegean Theatre of Operations).

Ομάδες εργασίας της e-haf εργάζονται διαρκώς προκειμένου να τελειοποιήσουν τη βάση δεδομένων, τα χαρακτηριστικά των οπλικών συστημάτων, την εμφάνιση των αεροδρομίων, την ανάπτυξη κύριων εγκαταστάσεων, ναυστάθμων, και πολλών άλλων στοιχείων. Χρησιμοποιούνται ανοικτές πηγές και ειδικά προγράμματα λογισμικού για την εξομοίωση των πυραύλων, των αντιαεροπορικών συστημάτων και όλων των σχετικών συστημάτων.

Στο μέλλον, θα παρουσιαστεί και μια νέα φιλόδοξη προσπάθεια, που ακούει στο όνομα EMF (East Mediterranean Front), όπου το Θέατρο των Επιχειρήσεων θα αρχίζει από την Ουγγαρία και θα εκτείνεται έως τη Σαουδική Αραβία.

Κύριος παρανομαστής όλων των παραπάνω προσπαθειών είναι η αγάπη και το πάθος για την Αεροπορία και τις Ένοπλες Δυνάμεις γενικότερα. Περισσότερες πληροφορίες: www.hvacc.org και staff@hvacc.org.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ