Το ΥΠΕΘΑ διαψεύδει τα περί αγοράς τουρκικών drone από τις Ένοπλες Δυνάμεις

Στην  διάψευση δημοσιευμάτων τόσο τουρκικών όσο και του ξένου Τύπου για αγορά από την Ελλάδα 50 τουρκικής κατασκευής drone προχώρησε το ΥΠΕΘΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του «διαψεύδονται οι φήμες και οι ψευδείς ειδήσεις περί προμήθειας τηλεκατευθυνόμενων ιπτάμενων μέσων τουρκικής κατασκευής».

 

Τις «φήμες» είχαν δημοσιοποιήσει οι τουρκικές  εφημερίδες  Daily Sabah και Hurriyet, όπου βάσει αυτών  η τουρκική εταιρεία Assuva με έδρα την Κωνσταντινούπολη, έχει συμφωνήσει με το ελληνικό υπουργείο Άμυνας για την προμήθεια 50 drones.

Μάλιστα τα τουρκικά drones  που θα προμηθευόταν το ΥΠΕΘΑ θα χρησιμοποιούντο κυρίως σε επιχειρήσεις αναζήτησης και διάσωσης ή ανίχνευσης ναρκών.

Η είδηση αναπαράχθηκε και από εξειδικευμένες  σε θέματα άμυνας ιστοσελίδες, ενώ ακόμη και ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης  μας πήρε στο...  "ψιλό" για την αγορά των τουρκικών drone!

https://twitter.com/MLNA2020/status/1288632449900175363

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV