Στην Λευκωσία η 8η τριμερής Σύνοδος Κορυφής Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου - Τα θέματα στην ατζέντα

Η 8η τριμερής Σύνοδος Κορυφής Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτωβρίου 2020 στη Λευκωσία, με θέματα προς συζήτηση την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό.

Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, περιλαμβάνονται το Κυπριακό, οι έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Αμμόχωστο και η κατάσταση όπως διαμορφώνεται στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της Συνόδου θα συζητηθούν τα αποτελέσματα και η πρόοδος του τριμερούς μηχανισμού, η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, το μεταναστευτικό, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, καθώς η κατάσταση όπως εξελίσσεται σε σχέση με την πανδημία του κορονοϊού.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου θα υιοθετηθεί Κοινή Διακήρυξη, μέσα από την οποία θα διατυπώνονται οι κοινές θέσεις Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου σε μία σειρά από ζητήματα, προκλήσεις και πολιτικές.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV