Φωτιές άναψαν οι δηλώσεις του πρώην Αναπληρωτή Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Γιώργου Βασιλειάδη, ο οποίος σχολίασε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, το ενδεχόμενο διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και της Νέας Αριστεράς, με ζητούμενο την ανασύνθεση των προοδευτικών δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον Αθήνα 9,84, ο κ. Βασιλειάδης ρωτήθηκε αν “η διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς είναι προϋπόθεση για να ανασυγκροτηθεί ο χώρος”, απαντώντας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο πως “προϋπόθεση για να ανασυγκροτηθεί ο χώρος είναι να υπάρξουν τα πολιτικά προτάγματα. Και είναι να βάλουμε το συμφέρον των πολλών πάνω και πέρα από τους όποιους μηχανισμούς, πάνω και πέρα από τις όποιες προσωπικές φιλοδοξίες, πάνω και πέρα από τα όποια δεδομένα οφίκια”. “Μπορεί να γίνει αυτό; Αν μπορεί να γίνει, υπάρχει ελπίδα. Αν δεν μπορεί να γίνει αυτό όλοι θα κριθούνε”, κατέληξε.

Η παραπάνω αποστροφή είχε ως αποτέλεσμα να ερμηνευθεί ποικιλοτρόπως εντός, εκτός και επί ταυτά του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με πηγές της Κουμουνδούρου να σπεύδουν να διαμηνύσουν πως “πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αποφάσισε πως θα κινηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα για ένα ενωτικό εγχείρημα με στόχο ένα προοδευτικό πόλο στις επόμενες εκλογές» αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου, ξεκαθαρίζοντας πως «σενάρια διάλυσης ούτε συζητήθηκαν ούτε υφίστανται».

Στον αντίποδα, «η ανασυγκρότηση του χώρου και η εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών προϋποθέτουν την ενότητα του προοδευτικού χώρου και όχι την καταστροφή ή διάλυση του», κατέληξαν οι ίδιες πηγές.

Πολάκης σε Βασιλειάδη: Ήσουν ο οργανωτικός γραμματέας στο κόμμα που λες να διαλυθεί

Σε υψηλότερους τόνους, όμως, από την αντίδραση της Κουμουνδούρου εμφανίστηκε ο Βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης, σχολιάζοντας στα κοινωνικά δίκτυα πως “σου υπενθυμίζω Γιωργο Βασιλειαδη πως ησουν οργανωτικος γραμματεας στο κομμα που λες (οχι μονος σου) πως πρεπει να διαλυθει!!”

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

“Ως απαντηση στη φωτο:

«Πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αποφάσισε πως θα κινηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα για ένα ενωτικό εγχείρημα με στόχο ένα προοδευτικό πόλο στις επόμενες εκλογές.Σενάρια διάλυσης ούτε συζητήθηκαν ούτε υφίστανται.

Η ανασυγκρότηση του χώρου και η εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών προϋποθέτουν την ενότητα του προοδευτικού χώρου και όχι την καταστροφή ή διάλυση του.»

Προσθετω:

Υγ1. Σου υπενθυμίζω Γιωργο Βασιλειαδη πως ησουν οργανωτικος γραμματεας στο κομμα που λες (οχι μονος σου) πως πρεπει να διαλυθει!!

FORGET IT GIORGOS!!

Υγ2.Να μου πεις που τραγουδας, μαζι με τον Καρτερό, ναρθώ να σας ριξω λουλούδια!!!(και ο νοων νοειτω τι εννοώ…)

Νέα Αριστερά:  Λίγη σοβαρότητα

Στο χορό των αντιδράσεων δεν άργησε να μπει και η Νέα Αριστερά, αφού με σχόλιο του Γραφείου Τύπου του κόμματος με φόντο τις δηλώσεις του κ. Βασιλειάδη, σχόλιο που επιγράφεται «αν ενοχλούμε, να φύγουμε», η Πατησίων συνέστησε “λίγη σοβαρότητα”.

Αναλυτικά, το σχόλιο της Νέας Αριστεράς

«Ομολογούμε ότι αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία η πρόταση για διάλυση δύο κομμάτων, προκειμένου να διευκολυνθεί η δημιουργία του κόμματος Τσίπρα.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης, εμπνευστής της πρότασης, ως γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επί Κασσελάκη, φαίνεται να έχει εμπειρία στη διάλυση κομμάτων, αλλά όχι στην ίδρυση νέων.

Ας συνεννοηθούν στην Αμαλίας ποιους θέλουν στον εξώστη και ποιους θέλουν να διαλύσουν. Αν η κεντροαριστερά μπορεί να συγκυβερνήσει με τη Δεξιά, όπως εισηγείται ο Γιώργος Σιακαντάρης, συντονιστής της ομάδας εργασίας του Ινστιτούτου, ας επανέλθουν με νέα πρόταση όταν θα είναι έτοιμοι.

Μέχρι τότε, λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ