Ο Γ.Βαρουφάκης χόρεψε techno κομμάτι στη Μόσχα που επαναλαμβάνει συνεχώς το όνομά του (βίντεο)
Το τραγούδι δημιουργήθηκε από τον Ρώσο DJ Sasha Melior με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης (AI)
Βίντεο έχει καταγράψει τον Γιάνη Βαρουφάκη αν χορεύει techno κομμάτι που επαναλαμβάνει συνεχώς το όνομά του, κατά τη διάρκεια διαλείμματος των υποχρεώσεών του στο συνέδριο των BRICS+ στη Μόσχα.
Το τραγούδι δημιουργήθηκε από τον Ρώσο DJ Sasha Melior με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης (AI).
Το κομμάτι επαναλαμβάνει μόνο δύο λέξεις, «Γιάνης Βαρουφάκης», και έχει γνωρίσει μεγάλη απήχηση, κατακτώντας τη ρωσική club σκηνή και συγκεντρώνοντας ενδιαφέρον κυρίως από τη λεγόμενη γενιά Zoomers.
Yanis Varoufakis is at a conference in Moscow dancing to a sonf in which the only words are “Yanis Varoufakis.”
This is the man who has been lecturing Western leader for years, accusing them of having an immoral foreign policy. pic.twitter.com/cuENO3Z6jq
— Visegrád 24 (@visegrad24) April 6, 2026
Κατά τη διάρκεια διαλείμματος των υποχρεώσεών του στο συνέδριο των BRICS+, το κομμάτι ακούστηκε στον χώρο, με τον γραμματέα του ΜεΡΑ25 να συμμετέχει στη στιγμή και να χορεύει μαζί με νεολαία που είχε συγκεντρωθεί, δείχνοντας να απολαμβάνει το τραγούδι που φέρει το όνομά του.
A viral track repeating just two words,“Yanis Varoufakis,” is spreading across Russia’s clubland.
Created by a Moscow DJ, the tune has taken off among zoomers, with critics linking its appeal to a revival of 90s/early 2000s techno. The irony is that most listeners likely have… pic.twitter.com/aTOwiqK590
— Brian McDonald (@BrianMcDonaldIE) March 20, 2026
Σύμφωνα με τον Ιρλανδό δημοσιογράφο Brian McDonald, ο οποίος ζει και εργάζεται στη Ρωσία και έκανε γνωστό το τραγούδι μέσω ανάρτησής του που έγινε viral, η επιτυχία του συνδέεται με την αναβίωση της techno μουσικής των δεκαετιών του 1990 και των αρχών του 2000.
Όπως ανέφερε, η δημοτικότητα του κομματιού παρουσιάζει μια ειρωνική διάσταση, καθώς πολλοί από τους θαμώνες των clubs που το ακούν «πιθανότατα δεν έχουν ιδέα ποιος είναι ο Βαρουφάκης, απλώς τους αρέσει ο ρυθμός του ονόματος».