Ν.Ανδρουλάκης για δίκη υποκλοπών: «Θα λογοδοτήσει και ο Κ.Μητσοτάκης»
Θα καταθέσει αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής
Για τεράστια ήττα της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης Μητσοτάκη έκανε λόγο ο Νίκος Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στις ραγδαίες εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση των υποκλοπών, μετά την στην ιστορική σημερινή απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη Χαριλάου Τρικούπη, μετά την απόφαση του δικαστηρίου να ανοίξει νέο κύκλο ερευνών για το σκάνδαλο με τις υποκλοπές, εστιάζοντας σε αδικήματα κατασκοπείας και εμπλέκοντας ακόμη περισσότερα πρόσωπα, ενδεχομένως και από τη «γαλάζια» κυβέρνηση.
Ο Ν. Ανδρουλάκης προανήγγειλε ότι το κόμμα του θα ζητήσει προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση των υποκλοπών, όπως και ότι θα καταθέσει αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το ίδιο ζήτημα.
«Θα ζητήσουμε τη διεξαγωγή προ ημερησίας στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών προκειμένου να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός και να απολογηθεί. Θα καταθέσουμε αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, με βάση τα νέα στοιχεία. Η κατάθεση του αιτήματός μας θα γίνει όταν καθαρογραφεί η δικαστική απόφαση, για αυτό ζητώ την επιτάχυνσή της», ανέφερε συγκεκριμένα.
«Είναι μια απόφαση σταθμός. Αποτελεί νίκη και δικαίωση, από τη στιγμή που πέρασα το κατώφλι του Αρείου Πάγου. Η απόφαση αυτή είναι μια τεράστια ήττα της ΝΔ και της κυβέρνησης. Είναι μια ήττα του παρακράτους που οργανώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου. Παρά τις άθλιες συκοφαντίες και τον οργανωμένο πόλεμο που δέχθηκα και δεχθήκαμε, όχι μόνο σταθήκαμε όρθιοι αλλά πετύχαμε μια ακόμη νίκη σε αυτή την υπόθεση», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Πρόσθεσε δε ότι «αποδεικνύεται ποιος είχε δίκιο και ποιος άδικο στον χειρισμό αυτής της υπόθεσης. Θα συνεχίσω τον αγώνα μέχρι τέλους. Πρώτα ακυρώθηκε στο ΣτΕ ο νόμος Τσιάρα, τώρα ήρθε ακόμη μια νίκη, μπροστά έχουμε το ΕΔΔΑ. Ο αγώνας συνεχίζεται και δεν τελειώνει. Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης, όλοι θα λογοδοτήσουν, ακόμη και ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Δημητριάδη».