Ιταλός ΥΠΑΜ: «Έχω δύο νύχτες να κοιμηθώ γιατί ξέρω τι έρχεται»!
Στο ερώτημα αν υπάρχει περίπτωση πρόωρων εκλογών έδωσε απάντηση και για το αν θα «στηθούν» πρόωρες κάλπες και στην Ελλάδα
Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Γκουίντο Κροσέτο είπε σε συνέντευξή του αναφερόμενος στην κρίσιμη γεωπολιτική περίοδο που διανύουμε ότι «δεν έχω κοιμηθεί τις τελευταίες δύο νύχτες γιατί γνωρίζω τι έρχεται»!
Απαντώντας επίσης στο ερώτημα για το αν η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές επειδή έχασε ένα δημοψήφισμα για αλλαγές στην Δικαιοσύνη, έκανε μία εξίσου ανησυχητική δήλωση, που όμως εξηγεί και το γιατί ούτε στην Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες:
Αποκάλεσε τις πρόωρες εκλογές «ανεύθυνες με έναν παγκόσμιο πόλεμο προ των πυλών»!
Στην συνέχει πρόσθεσε πως οι επιπτώσεις θα πλήξουν «την οικονομία και την καθημερινότητά μας» και ότι ζει «με αυτόν τον πόλεμο 24 ώρες την ημέρα».
Δεν πρόκειται για απλό άγχος αλλά για έναν άνθρωπο που γνωρίζει απόρρητες πληροφορίες.
Οι υπουργοί Άμυνας και ειδικά των μεγάλων χωρών, δεν τα λένε τυχαία αυτά δημοσίως.
Από πίσω τους υπάρχουν ομάδες επικοινωνίας και έχουν ελεγμένες και επιλεγμένες απαντήσεις για κάθε περίσταση.
Αυτό ήταν σκόπιμο και προειδοποιεί με τον μόνο νόμιμο τρόπο που μπορεί.
Αυτά που είπε αφορούν εξίσου και την Ελλάδα.
ITALY’S DEFENSE MINISTER HELD A PRESS CONFERENCE
Fact: He hasn’t slept in two nights.
Fact: He said it’s because of what he knows is coming.
Fact: He called early elections “irresponsible with a global war at the doorstep.”
Fact: He said the effects will hit “the economy and our… pic.twitter.com/ik61Th4s7i— Harris (@Harrisbro777) March 30, 2026
Γιατί κάποιοι ξεκίνησαν τις τελευταίες ημέρες μία έντονη εκλογολογία, με το σκεπτικό ότι η κυβέρνηση «πάει καλά» στις δημοσκοπήσεις και ότι τώρα λόγω του πολέμου στον Κόλπο, είναι η μεγάλη «ευκαιρία» για να κερδηθεί τρίτη τετραετία.
Πώς να γίνει κάτι τέτοιο όταν η ελληνική οικονομία βρίσκεται αυτήν την στιγμή στα ίδια επίπεδα με αυτά του 19ου αιώνα, όταν μετά τον χαμένο πόλεμου του 1897, η Ελλάδα υπέγραψε το πρώτο εθνοκτόνο Μνημόνιο, το 1898, το οποίο ονομάζονταν ΔΟΕ (Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος) και διήρκεσε μέχρι το 1978!
Τώρα, το τρίτο Μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα το 2015 θα διαρκέσει μέχρι το 2115!
Τα μόνα που υπήρχαν τότε ήταν τα μονοπώλια στα σπίρτα και στις… σταφίδες, των οποίων τα έσοδα πήγαιναν στους δανειστές.
Αυτή την στιγμή η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα, όλα τα περιμένει από τον τουρισμό και κάποια έσοδα και από την ναυτιλία και δέκα οικογένειες νέμονται την χώρα, έχοντας δημιουργήσει το πιο σκληρό ολιγαρχικό καθεστώς (και μετά λένε για τους Ρώσους).
Ολιγαρχία με στενούς δεσμούς συγγένειας στην κυβέρνηση.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επίσκεψη του ΥΠΕΞ Γ.Γεραπετρίτη, στην ανατολική Λιβύη, όπου έσπευσε να δει την οικογένεια Χάφταρ (που κυβερνά αυτό το τμήμα), για να εξασφαλιστεί η συμμετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην ανοικοδόμηση της χώρας.
Εκλογές δεν μπορούν να γίνουν, γιατί η ελληνική οικονομία είναι ανύπαρκτη και η οι δανειστές που το γνωρίζουν αυτό, δεν τις εγκρίνουν καθώς ο Κ.Μητσοτάκης δεν θα πιάσει το όριο της αυτοδυναμίας και θα προχωρήσει σε δεύτερες και τρίτες κάλπες.
Ακόμα και τρίτες εκλογές δεν εξασφαλίζουν πως ο Κ.Μητσοτάκης θα είναι αυτοδύναμος.
Ούτε οι Αμερικανοί εγκρίνουν τις πρόωρες εκλογές και αυτή τη στιγμή κάνουν σε ποσοστό 100% κουμάντο στην χώρα.
Άλλωστε αν ο Ιταλός ΥΠΑΜ έχει τρομοκρατηθεί γιατί ξέρει τι έρχεται, τότε θεωρείται σίγουρο και δεδομένο πως και ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει αντίστοιχη γνώση.