Σολεντάρ: Αιφνιδιαστική ρωσική επίθεση διέσπασε τις ουκρανικές αμυντικές γραμμές

Οι Ρώσοι απόκοψαν τα ορυχεία άλατος του Artymosol

Μετά την χθεσινή εξέλιξη της κατάληψης του σιδηροδρομικού σταθμού του Σολεντάρ, οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική μεγάλη επίθεση από τα νότια της πόλης και ανάγκασαν την 128η ουκρανική Ταξιαρχία των Ειδικών Φρουρών της Υπερκαρπαθίας, να υποχωρήσει και να παραδώσει τρεις συνοικίες.

Αυτή την στιγμή οι Ρώσοι φαίνεται πως ελέγχουν το 60% της πόλης ενώ κατάφεραν να φτάσουν και στην είσοδο των ορυχείων άλατος του Artymosol τα οποία προστατεύουν τους Ουκρανούς από τα βόρεια.

Σχετικά με τα ορυχεία άλατος επειδή είναι ένα είδος δυνητικού Azovstal οι Ρώσοι για τώρα θέλουν να εξουδετερώσουν την ικανότητα των ουκρανικών δυνάμεων να επεμβαίνουν στις μάχες εντός του Σολεντάρ και όχι να εμπλακούν σε αιματηρές μάχες σώμα με σώμα μέσα στις σήραγγες.

Εν κατακλείδι, οι Ρώσοι δείχνουν να επέλεξαν να υπάρξει άμεση εξέλιξη στο Σολεντάρ καθώς η πόλη αυτή συνδέει το μέτωπο Σεβέρσκ-Μπάκχμουτ, ενώ αν καταληφθεί διακόπτει τον οποιονδήποτε ουκρανικό ανεφοδιασμό από Σλαβιάνσκ-Κραματόρσκ.

Οι επόμενες ώρες θα είναι κρίσιμες γιατί οι Ουκρανοί θα επιχειρήσουν να μεταφέρουν ενισχύσεις από το Μπάκχμουτ στο Σολεντάρ για να σταθεροποιήσουν το μέτωπο.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV