Βίντεο: Η υποψήφια φρεγάτα για το ΠΝ FREMM-IT έδειξε τα «δόντια» της σε άσκηση του ΝΑΤΟ

Εντυπωσίασε με τις επιδόσεις του ραντάρ Kronos

Επίδειξη των συστημάτων της πραγματοποίησε η ιταλική φρεγάτα Antonio Marceglia (F 597) κλάσης Carlo Bergamini κατά τη διάρκεια της πολυεθνικής άσκησης του ΝΑΤΟ “Formidable Shield 2021”.

Η φρεγάτα η κλάση της οποίας να μην ξεχνάμε ότι είναι υποψήφια για το ΠΝ, για το πρόγραμμα των τεσσάρων νέων φρεγατών, πραγματοποίησε έλεγχο των συστημάτων της σε πεδίο βολής ανοικτά της Σκωτίας μεταξύ 15 και 30 Μαΐου.

Όπως ανέφερε ο Leonardo δοκιμάστηκαν μια σειρά συστημάτων όπως το ενεργό  ραντάρ πολλαπλών ρόλων Kronos και  συστήματα ελέγχου και διοίκησης.

Το ραντάρ Kronos έχει μέγιστη εμβέλεια 250 χλμ. και όπως έγινε γνωστό το σύστημα κατάφερε να εντοπίσει στόχους όπως βαλλιστικούς πυραύλους οι οποίοι πετούσαν με ταχύτητα 1.800μ/δευτ. και σε φορτίσεις άνω των 6g.

Το ραντάρ Kronos πέτυχε τον συνεχή εντοπισμού στόχου των πυραύλων σε αποστάσεις άνω των 200 χλμ.

Επισης η ιταλική φρεγάτα δοκίμασε το σύστημα ανταλλαγής δεδομένων MDLP-EVO (Multi Data Link Processor) όπως και το σύστημα IFF  NATO Mode-5.

Παράλληλα δοκιμάστηκαν τα οπλικά συστήματα του σκάφους όπως το πυροβόλο Super Rapido των 76 χλστ. αλλά και τα βλήματα ASTER-30 και στην ικανότητά τους να αναχαιτίζουν βλήματα cruise.

H Antonio Marceglia (F 597) είναι εξοπλισμένη με δύο εκτοξευτές SYLVER Α-50 για 16 βλήματα ASTRER-15 και ASTER-30, ένα πυροβόλο Leonardo Otobreda 127/64 Vulcano, δύο Leonardo OTO Melara 76/62, οκτώ βλήματα κατά στόχων επιφανείας MBDA Teseo\Otomat Mk-2/A, δύο τριπλούς τορπιλοσωλήνες για τορπίλες MU 90ψ και τέσσερα βλήματα κατά υποβρυχίων MBDA MILAS.

Να σημειωθεί ότι το σκάφος μπορεί να δεχθεί εναλλακτικά και τον SYLVER A70 εάν το ΠΝ επιθυμούσε τον εξοπλισμό τους με βλήματα cruise MdCN.

Το σκάφος έχει μήκος 144 μ. και εκτόπισμα 6.700 τόνων.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV