«Συναγερμός» σήμανε στις στρατιωτικές αρχές του Ισραήλ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, μια ομάδα χάκερ με την ονομασία «Moses Staff», η οποία φέρεται να αποτελείται από Ιρανούς υπηκόους, πραγματοποίησε κυβερνοεπίθεση εναντίον του ισραηλινού Υπουργείου Άμυνας, αποκαλύπτοντας απόρρητα αρχεία και φωτογραφίες ευαίσθητου περιεχομένου.

Οι ίδιοι, σε ανάρτηση που έκαναν στην ιστοσελίδα τους στην εφαρμογή Telegram, ανέφεραν ότι έχουν παραβιάσει περισσότερους από 165 διακομιστές και 254 ιστοσελίδες, συγκεντρώνοντας πάνω από 11 terabyte δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των Israel Post, του ισραηλινού Υπουργείου Άμυνας, καθώς επίσης και απέκτησαν πληροφορίες που αφορούν τον ίδιο τον Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκαντζ.

Οι χάκερς φαίνεται επίσης πως έχουν πρόσβαση σε «ευαίσθητο υλικό» όπως αναφορές, επιχειρησιακούς χάρτες, πληροφορίες για στρατιώτες και μονάδες, επιστολές και στρατιωτική αλληλογραφία, ενώ ακόμα δημοσίευσαν και έναν μεγάλο αριθμό αρχείων Excel που περιείχε προσωπικά δεδομένα φερόμενων μελών των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι ίδιοι δήλωσαν χαρακτηριστικά ότι: «Σας παρακολουθούμε για πολλά χρόνια, σε κάθε στιγμή και σε κάθε βήμα. Όλες οι αποφάσεις και οι δηλώσεις σας ήταν υπό την παρακολούθηση μας. Τελικά, θα σας χτυπήσουμε όσο δεν θα το φανταζόσαστε. Έχουμε πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα του Υπουργείου Άμυνας και του [Ισραηλινού Υπουργού Άμυνας] Μπένι Γκαντζ, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρησιακών χαρτών, των πληροφοριών που σχετίζονται με τις δυνατότητες των δυνάμεων και των μονάδων, επιστολές και αλληλογραφίες. Θα δημοσιεύσουμε αυτές τις πληροφορίες για να ενημερωθεί όλος ο κόσμος για τα εγκλήματα των ισραηλινών αρχών»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ