Μαρκόπουλο: «Ήθελα να κάψω έγγραφα που σχετίζονται με το σκάνδαλο Σινά» λέει ο ιερέας που συνελήφθη για εμπρησμό
Ήταν γραμματέας του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος πριν από 7 χρόνια

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ρασοφόρος, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη (17/9) από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι ήταν αυτός που έβαλε τη φωτιά καθώς το αυτοκίνητο του και οι κινήσεις του καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας μίας βίλας που βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά.
«Ήθελα να κάψω έγγραφα που σχετίζονται με το σκάνδαλο Σινά»
Πάντως, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι όταν τα στελέχη της Πυροσβεστικής ρώτησαν τον ιερέα γιατί έβαλε τη φωτιά, εκείνος απάντησε ότι ήθελε να κάψει κάποια εκκλησιαστικά έγγραφα τα οποία σχετίζονται με το σκάνδαλο Σινά καθώς, όπως είπε, ήταν γραμματέας του ΙΣΚΕ (Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος) πριν από επτά χρόνια.
Ωστόσο οι εξηγήσεις του δεν έχουν πείσει μέχρι στιγμής τους αξιωματικούς της ΔΑΕΕ.
Και αυτό γιατί, πολύ κοντά στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά, υπάρχει ένα πλάτωμα -ένας καθαρός χωματόδρομος- όπου θα μπορούσε κάλλιστα ο ιερέας να κάψει τα έγγραφα χωρίς πρόβλημα.
Αντ’ αυτού επέλεξε να το κάνει τοποθετώντας τα μέσα σε έναν θάμνο που βρίσκεται μέσα σε δάσος.
Έβαλε φωτιά με αναπτήρα, οι φλόγες επεκτάθηκαν στο δάσος, αλλά ευτυχώς σβήστηκαν πολύ γρήγορα από περιοίκους.