Έγκλημα στα Τέμπη: Δεκτή έγινε η αίτηση για εκταφή του γιου του Π.Ασλανίδη
Είχε καταθέσει νέο αίτημα για βιοχημικές εξετάσεις στη σορό του παιδιού του

Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας έκανε δεκτή την αίτηση του Παύλου Ασλανίδη, για την εκταφή και για την διενέργεια εξέτασης DNA, στην σορό του γιού του Δημήτρη, που έχασε τη ζωή του στο έγκλημα των Τεμπών.
O Πάνος Ρούτσι και ο Παύλος Ασλανίδης είχαν καταθέσει νέα αιτήματα τη Δευτέρα (29.09.2025) για τα παιδιά τους, τα οποία ήταν ανάμεσα στα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.
Πιο συγκεκριμένα, ο Παύλος Ασλανίδης είχε καταθέσει νέο αίτημα για βιοχημικές εξετάσεις στη σορό του γιου του, Δημήτρη. Επίσης το αίτημα αφορά και στην ταυτοποίηση πέντε τμημάτων του παιδιού του που δεν έχουν ταυτοποιηθεί από τα οκτώ συνολικά.
Παράλληλα, ζητείται η πραγματοποίηση «βιοχημικών, ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, που παρανόμως δεν έγιναν», με σκοπό να αποσαφηνιστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.
Υπενθυμίζεται πως τα συγκεκριμένα αιτήματα είχαν υποβληθεί αρχικά στην Πρόεδρο Εφετών Λάρισας η οποία στη διάταξη της για τη σύμφωνη γνώμη επί της εισαγγελικής πρότασης για την παραπομπή των 36 κατηγορουμένων, ανέφερε πως η εξέταση των σορών για χημικά δεν απαιτείται καθώς δεν προκύπτει η ύπαρξη παράνομου φορτίου στην εμπορική αμαξοστοιχία.