ΛΣ: Κατεδίωξε και μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι της Κω 8 αλλοδαπούς

Τις απογευματινές ώρες εχθές  περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Καλύμνου εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΦΩΚΑ” ν. Κω, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, πνευστό ταχύπλοο σκάφος, με ικανότατο αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τις ακτές.

Ακολούθησε καταδίωξη, για να διασφαλιστεί ότι  οι αλλοδαποί  δεν θα κινδυνεύσουν  με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ως άνω σκάφους, επί του οποίου επέβαιναν συνολικά οκτώ (08) αλλοδαποί, ενώ στη συνέχεια το πλωτό του ΛΣ τους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμένα της Κω.

Κατόπιν αξιοποίησης μαρτυριών, ένας 23χρονος αλλοδαπός εκ των οκτώ αποβιβασθέντων, αναγνωρίστηκε ως διακινητής – χειριστής και συνελήφθη.

Οι υπόλοιποι επτά αλλοδαποί αφού καταγραφούν από τις αρμόδιες αρχές στη συνέχεια θα προωθηθούν στην ενδοχώρα για μόνιμη εγκατάσταση, βάσει πάγιας διαδικασίας.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV