Σητεία: Μέσα στο σκάφος κρατούνται οι 7 Τούρκοι που ζήτησαν πολιτικό άσυλο

Το πρωί της Κυριακής τουρκικό σκάφος ιστιοφόρο σκάφος, προερχόμενο από περιοχή της Τουρκίας έφτασε στον κόλπο του Κουρεμένου Σητείας.

Στο λιμάνι της Σητείας βρίσκεται το ιστιοφόρο σκάφος με σημαία Τουρκίας που εντοπίστηκε να πλέει ακυβέρνητο ανοιχτά του Παλαικάστρου Σητείας, με επτά επιβαίνοντες, πέντε ενήλικες και δύο παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, κρατούνται με εντολή Εισαγγελέα μέσα στο σκάφος, ενώ πρόκειται για τέσσερις άνδρες, μία γυναίκα και δύο μωρά,18 μηνών, δίδυμα.

Το ιστιοφόρο σκάφος οδηγήθηκε στο λιμάνι της Σητείας, συνοδεία σκαφών του Λιμενικού Σώματος ενώ τα μέλη του ιστιοφόρου έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο κάτι ωστόσο που θα αποφασιστεί τις επόμενες ώρες.

Στο ιστιοφόρο σκάφος, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε και κλιμάκιο των γιατρών από το νοσοκομείο Σητείας προκειμένου να πάρει δείγματα από τους επιβαίνοντες, μέσω rapid test, ώστε να διαπιστωθεί αν νοσούν από κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά.

Το ιστιοφόρο είχε εκπέμψει sos καθώς είχε υποστεί μηχανική βλάβη.

Πηγή: cretapost.gr

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV