Με καζάνι που βράζει μοιάζει εδώ και λίγες ώρες η Άμφισσα, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εκτεταμένα επεισόδια από εξοργισμένους τσιγγάνους, μετά τον θάνατο μιας 13χρονης από τους πυροβολισμούς του ιδιοκτήτη ενός σπιτιού εναντίον επίδοξων διαρρηκτών!

Ο δράστης, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει διαφύγει και αναζητείται, είναι γνωστός επιχειρηματίας της πόλης. Όταν αντιλήφθηκε μια ομάδα τσιγγάνων να έχουν διαρρήξει το σπίτι του, τους καταδίωξε πυροβολώντας εναντίον τους με κυνηγετική καραμπίνα. Όμως, τα σκάγια τραυμάτισαν θανάσιμα το κορίτσι που, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, βρισκόταν σε κοντινό σημείο.

Η σορός της άτυχης μικρούλας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για νεκροτομή, ωστόσο μόλις έγινε γνωστό ότι ήταν νεκρή, στον καταυλισμό των τσιγγάνων στην περιοχή του ΚΤΕΟ ξέσπασε αναταραχή και οι ένοικοί του έχουν βγει στους δρόμους, ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν συγκεντρωθεί και στο νοσοκομείο. Χρειάστηκε η επέμβαση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων για να μην ξεφύγει η κατάσταση, η οποία προς το παρόν παραμένει τεταμένη.

Μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες γύρω από την υπόθεση έρχονται «με το σταγονόμετρο». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το παιδί πυροβολήθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Ωστόσο την στιγμή του περιστατικού, έχει υπάρξει στο σημείο συμπλοκή μεταξύ δύο Ρομά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι Αρχές αναζητούν τους δύο Ρομά ούτως ώστε να δώσουν εξηγήσεις και να εξακριβωθεί το κατά πόσο το άτυχο κορίτσι βρέθηκε εν μέσω πυρών, στην παραπάνω διαφωνία.

Τι λένε τα τοπικά ΜΜΕ στην Άμφισσα

Την ίδια ώρα, πάντως, υπάρχουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία «εμπλέκουν» κι έναν επιχειρηματία, που κατοικεί στην Άμφισσα. Συγκεκριμένα, το fokidatv.blogspot.gr αναφέρει πως ο άνθρωπος αυτός φέρεται να πυροβόλησε και να αναζητείται από τις Αρχές.

Την ίδια ώρα, το tvstar.gr, κάνει λόγο για κάτοικο της περιοχής, του οποίου το σπίτι διέρρηξαν άγνωστοι. Το ρεπορτάζ τονίζει πως ο άνδρας αυτός φέρεται να καταδίωξε τους δράστες πυροβολώντας με κυνηγετική καραμπίνα, με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα το παιδί που βρισκόταν κοντά. Ο δράστης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι γνωστός επιχειρηματίας στην πόλη.

Επίσης τονίζεται πως ο καταυλισμός των ρομά, στην περιοχή του ΚΤΕΟ θυμίζει καζάνι που βράζει τις τελευταίες ώρες. Μεγάλη δύναμη της αστυνομίας, βρίσκεται επί ποδός στο κέντρο της πόλης, στον καταυλισμό αλλά και στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε η σορός της 13χρονης.

Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ξανά, πως η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί προς το παρόν με βεβαιότητα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ