Πειραιάς: Επεισόδια μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και αστυνομίας – Κοντά σε εκδήλωση με ομιλητή τον Ευ. Τσακαλώτο
Περίπου 300 οπαδοί των Πειραιωτών είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στην Πλατεία Κοραή στον Πειραιά, με σκοπό να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους στον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, που επρόκειτο να μιλήσει σε γνωστό μαγαζί της περιοχής, σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά.
Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν, κάνοντας χρήση χημικών, με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να απαντούν με πέτρες, τούβλα, μπουκάλια και ό,τι άλλο βρίσκουν στην περιοχή, σπάζοντας ένα όχημα της αστυνομίας.
Στη συνέχεια, έστησαν οδοφράγματα επί της Ηρώων Πολυτεχνείου, στη διασταύρωση με Β. Γεωργίου στο ύψος της πλατείας Κοραή.
Από την πλευρά των «ερυθρολεύκων» καταδικάζουν την χρήση χημικών σε κεντρικό σημείο του Πειραιά από την αστυνομία, η οποία «επιτέθηκε απρόκλητα εναντίον των οπαδών του Ολυμπιακού, οι οποίοι διαμαρτύρονταν ειρηνικά κοντά στο σημείο της ομιλίας του Υπουργού».
Σε κεντρικό ξενοδοχείο του Πειραιά θα γίνει τελικά η ομιλία του Υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, κι ενώ αρχικά ήταν προγραμματισμένη να λάβει χώρα σε πολυχώρο στην πόλη.
Οι υπεύθυνοι του πολυχώρου αλλά και τα στελέχη της κυβερνητικής παράταξης, υπό τον φόβο παρέμβασης από οπαδούς του Ολυμπιακού, φαίνεται πως επηρεάστηκαν κι άλλαξαν το σημείο διεξαγωγής της εκδήλωσης της νομαρχιακής επιτροπής Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ.
Τι ισχύει με την ομιλία Τσακαλώτου
Σημειώνεται ότι από την περασμένη Πέμπτη 22 Μαρτίου είχε ανακοινωθεί ότι σήμερα, με διοργανωτή τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Το σχέδιο της Αριστεράς μετά τα μνημόνια», με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Η εκδήλωση θα γινόταν σε πολυχώρο στην οδό Καραϊσκου στον Πειραιά, ωστόσο λίγες ώρες πριν την πραγματοποίηση της, με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε ότι «Λόγω προβλήματος του ιδιοκτήτη υπάρχει αλλαγή στο χώρο της συγκεκριμένης εκδήλωσης». Τελικά η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί σήμερα στις 19:00 στο ξενοδοχείο «Piraeus Theoxenia». Σημειώνεται ότι μέσω ιστοσελίδων κοινωνικών δικτύωσης οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού καλούσαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοραή.