Η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του ΝΑΤΟ Ρόουζ Γκοτμέλερ, κατά την ομιλία της στο οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, επισήμανε πως οι περιπολίες πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, μαζί με τη FRONTEX, συνέβαλαν στον περιορισμό των προσφυγικών ροών, από την Τουρκία προς την  Ελλάδα.

«Η ασφάλεια και η ευημερία είναι ένας πολύ σημαντικός θεμέλιος λίθος της ελευθερίας μας», είπε και εξήγησε πως το ΝΑΤΟ εγγυάται την ασφάλεια και αυτό συμβάλλει στην αύξηση της ευημερίας, ενώ όταν υπάρχει ευημερία υπάρχει και μεγαλύτερη ασφάλεια. Πρόσθεσε πως όταν δεν υπάρχει ευημερία οι συνέπειες φαίνονται τις γειτονικές χώρες και αυτό το έχει καταλάβει η Ελλάδα με τις μεταναστευτικές ροές που δέχεται.

Το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι φυσικοί συνεργάτες και εταίροι, είπε, ενώ για τη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στις Βρυξέλλες, ανέφερε ότι θα συζητηθεί ο επιμερισμός των βαρών μεταξύ των κρατών-μελών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ