Άνδρες των Δυνάμεων Καταστολής Ταραχών έχουν αναπτυχθεί σε μια φυλακή στην πόλη  Μπέντφορντ στο Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω εκδήλωσης εκτεταμένων ταραχών.

Περίπου 200 από τους τροφίμους της φυλακής στην βρετανική πόλη Μπέντφορντ συμμετείχαν στις ταραχές που ξέσπασαν γύρω στις 17:00 (GMT) και έληξαν στις 23:30 (GMT), όταν «έληξε η ανταρσία», όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Στις εγκαταστάσεις της φυλακής έχουν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις αντιμετώπισης των ταραχών, της τοπικής αστυνομίας, ενώ επιτόπου έφτασαν και δυνάμεις της πυροσβεστικής, καθώς και ασθενοφόρα. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

«Εκδηλώθηκε ένα σοβαρό περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα την κατάληψη δύο πτερύγων [της φυλακής] από τους κρατούμενους», δήλωσε στο πρακτορείο  Reuters ένας εκπρόσωπος των υπαλλήλων της φυλακής.  

Η φυλακή του Μπεντφορντ έχει γύρω στους 500 κρατουμένους. Σύμφωνα με μια έκθεση που συντάχθηκε τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε από τον Επιθεωρητή της φυλακής, οι κρατούμενοι είναι πιο εύκολο να προμηθευτούν ναρκωτικά απ’ ό,τι ρούχα σε μια φυλακή όπου τα πρότυπα έχουν επιδεινωθεί σε «μη αποδεκτά επίπεδα».  

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ