Στάχτη από τις φλόγες παλαιοπωλείο στο κέντρο της Κέρκυρας – Σοβαρές ζημιές σε σαπωνοποιία (φωτό)
Στάχτη έγινε παλαιοπωλείο που στεγαζόταν στον πρώτο όροφο διώροφης ιστορικής πολυκατοικίας, στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας, όταν, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, τυλίχθηκε στις φλόγες.
Το περιστατικό συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες, προκαλώντας πανικό στους περιοίκους κατοίκους, ενώ χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας.
Η φωτιά επεκτάθηκε στο ισόγειο του κτιρίου, που στεγάζεται μία παραδοσιακή σαπωνοποιία της Κέρκυρας από το 1850, προκαλώντας σοβαρές ζημιές.
Ο διοικητής της Πυροσβεστική Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ευθύμης Γεωργακόπουλος, «από τη φωτιά δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές, ενώ πρώτο μέλημα των πυροσβεστών ήταν να δημιουργήσουν ασπίδα προστασίας στις γύρω πολυκατοικίες και κυρίως στην σαπωνοποιία που στεγαζόταν στο ισόγειο».
Για τον περιορισμό και την κατάσβεση της φωτιάς συμμετείχαν επτά οχήματα της Πυροσβεστικής, ένα βραχιονοφώρο και 19 πυροσβέστες.
Επιτροπή πραγματογνωμόνων και το ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας διερευνούν την υπόθεση.
Πηγή : kerkyrasimera