Ακόμη μια σύσκεψη για το «προσφυγικό» στο Μέγαρο Μαξίμου: Θα… συσκεφτούν για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση που οι ίδιοι δημιούργησαν
Ένα γνωμικό λέει όταν οι άνθρωποι συσκέφτονται παύουν να σκέφτονται. Ακόμη μια σύσκεψη για το… προσφυγικό (sic) πρόκειται να πραγματοποιήσει το όργανο -με τον βαρύγδουπο και μακρόσυρτο τίτλο- «Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής»!
Από κυβερνητικά συμβούλια με πομπώδεις τίτλους και απανωτές συσκέψεις τελικά πάμε καλά στη χώρα. Εκεί που δεν πάμε καθόλου καλά είναι στην ανυπαρξία εθνικής κυριαρχίας και συνόρων.
Την ώρα που τα όλα τα κράτη της Ευρώπης διασφαλίζουν την κυριαρχία του εδώ συσκέφτονται για να δουν πόσους ακόμη αλλοδαπούς, μουσουλμάνους στην πλειοψηφία τους θα μπορέσουν να βάλουν στη χώρα. Σίγουρα πριν από μερικές δεκαετίες η είδηση ότι κάθε χρόνο στη «χώρα» θα εισέρχονται αυτοβούλως περί τους 100 με 120 χιλιάδες αλλοδαπούς θα φάνταζε σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Δυστυχώς καταφέραμε να το κάνουμε πραγματικότητα.
Το όργανο λοιπόν με τον πομπώδη τίτλο θα συνεδριάσει στις 10 το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η συζήτηση ενδέχεται να περιστραφεί γύρω από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα και τις εντάσεις που ολοένα και αυξάνονται στα κέντρα διαμονής, καθώς οι αλλοδαποί παραμένουν στην Ελλάδα με τη θέλησή τους και όχι εγκλωβισμένοι όπως αρέσκονται να λένε.