Περίπου 2.500 λαθρομετανάστες και πρόσφυγες, έτοιμοι να αναχωρήσουν για τον Πειραιά ή την Καβάλα, βρίσκονταν σήμερα Δευτέρα το πρωί στη Λέσβο. Χθες και έως τις 9 σήμερα το πρωί στο νησί έφτασαν και ταυτοποιήθηκαν στο hot spot της Μόριας 1450 άτομα. Περίπου 500 άτομα που περιμένουν να ταυτοποιηθούν βρίσκονται έξω από το hot spot.

   

Στη Χίο χθες έφτασαν και ταυτοποιήθηκαν 1250 λαθρομετανάστες και πρόσφυγες. Αυτή τη στιγμή έτοιμοι να αναχωρήσουν από τη Χίο είναι 270 άτομα ενώ περιμένουν να ταυτοποιηθούν στο hot spot της ΒΙΑΛ περί τα 300 άτομα.

   

Τέλος, στη Σάμο έφθασαν 193 λαθρομετανάστες και πρόσφυγες, ενώ περιμένουν να αναχωρήσουν από το νησί 460 άτομα.  

Συνολικά, σήμερα, στα νησιά του βορείου Αιγαίου έτοιμοι να αναχωρήσουν για Πειραιά και Καβάλα βρίσκονται 3230 λαθρομετανάστες και πρόσφυγες, ενώ πέραν αυτών, έως τις 12 το μεσημέρι περίμεναν να ταυτοποιηθούν στα hot spots περί τα 800 άτομα.

   

Σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές οι αφίξεις λαθρομεταναστών και προσφύγων από το πρωί είναι αυξημένες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ