Από βοηθητικό σκάφος και υπό τον συντονισμό της τουρκικής Ακτοφυλακής αποκολλήθηκε το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, που με τέσσερα άτομα πλήρωμα, προσάραξε στη διάρκεια της νύχτας λόγω τεχνικού προβλήματος, κοντά στις τουρκικές ακτές έναντι του Αγαθονησίου.

Νωρίτερα το περιπολικό του Λιμενικού είχε καταδιώξει σκάφος διακινητή με 20 λαθρομετανάστες προκειμένου να προλάβει να τους παραλάβει και να τους αποβιβάσει αυτό στη Σάμο και όχι το σκάφος του διακινητή.  

Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε εφικτό και το  σκάφος του διακινητή κατάφερε να αποβιβάσει από μόνο του τους λαθρομετανάστες στις ακτές της Σάμου.

Για το συμβάν της προσάραξης το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ενημέρωσε άμεσα το αντίστοιχο κέντρο της Τουρκικής Ακτοφυλακής στην Άγκυρα.

Το σκάφος του λιμενικού μετά την αποκόλληση, οδηγήθηκε συνοδεία σκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής, έως την οριογραμμή των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Από εκεί και μετά το σκάφος, συνοδεία πλοίου ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού, οδηγήθηκε στο Πυθαγόρειο της Σάμου. Και τα τέσσερα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ